SEGRE

MOBILITAT PROPOSTES

El Congrés demanarà mesures “urgents” per a l’N-240

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El diputat del PDeCAT per Lleida al Congrés, Toni Postius, va defensar ahir a la Comissió de Seguretat Viària de la Cambra Baixa una Proposició no de Llei (PNL) en la qual s’insta el Govern central a prendre mesures “urgents” per reduir l’elevada sinistralitat de l’N-240 entre Lleida i les Borges Blanques.

La iniciativa del PDeCAT, aprovada amb els vots en contra de PP, exigeix a l’Estat que es dupliqui l’N-240 entre les Borges i Lleida, així com la bonificació del 100% del peatge de l’autopista AP-2 entre Lleida i Montblanc. Així mateix, també es va aprovar una esmena que el grup socialista va presentar a la proposta del PDeCAT perquè “qualsevol solució per a l’N-240 no comporti l’ampliació de la concessió del peatge de l’AP-2 entre Lleida i Tarragona” més enllà del 2021, any en què finalitza la concessió de l’autopista. Postius va assegurar que el Govern central ja va assumir estudiar la duplicació de l’N-240 perquè s’executés aquest 2017, amb una inversió d’uns 56 milions d’euros, però “no s’ha fet”. Postius també va subratllar el compromís dels alcaldes dels municipis afectats per aquesta situació, agrupats a la plataforma Prou Morts a l’N-240. Per la seua part, el diputat del PSOE José Zaragoza va recordar que “va ser curiosament Convergència qui en el seu moment va donar suport al PP per allargar la concessió de l’AP-2”. Zaragoza va lamentar que no s’aprovés una proposta del seu grup per bonificar els peatges de l’AP-2 mentre no s’extingeixi la concessió.

Insten el Govern a rebaixar el cadastre rústic? El Congrés va aprovar ahir instar el Govern central a rebaixar el valor cadastral de les construccions rústiques a proposta del grup parlamentari d’ERC. El diputat lleidatà Xavier Eritja va explicar que la voluntat majoritària de tots els grups “deixa en evidència” l’Executiu. Per la seua banda, el Congrés exigirà al Govern compromisos concrets per impulsar el Corredor Mediterrani després d’aprovar una moció de Compromís que exigeix al ministeri de Foment una data concreta per a la posada en marxa de l’eix ferroviari.

tracking