SEGRE

La Diputació de Lleida i Política Lingüística reforcen la seua col·laboració en favor de la llengua

Joan Reñé i Ester Franquesa, aquest dimecres a la Diputació de Lleida.

La Diputació de Lleida i Política Lingüística reforcen la seua col·laboració en favor de la llenguaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest dimecres amb la directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura, Ester Franquesa, amb l’objectiu de reforçar la col·laboració i les actuacions en favor del suport i la normalització lingüística al territori.

Reñé ha felicitat la directora general de Política Lingüística per la tasca de suport a la llengua i de normalització que desenvolupen, especialment en un territori com Lleida on hi ha un percentatge bastant elevat de població estrangera que necessita aquest suport, segons ha afirmat.

Per la seva part, Franquesa ha explicat que la composició demogràfica del país ha canviat molt, ja que l’any 1980 només n’hi havia un 1% de població nascuda a l’estranger a tot Catalunya i ara ha augmentat fins al 17%. “Això fa que entitats com el Consorci per a la Normalització Lingüística siguin necessàries per continuar treballant de forma més professionalitzada, sabent quines són i a on són les necessitats i de quina forma s’han d’abordar”, ha afegit.

tracking