SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen un fill de Ruiz-Mateos a pagar 85.000 € per la pallissa a Aran

El benjamí del clan Rumasa accepta una pena de dos mesos de presó mentre que la jutge absol els altres tres acusats || Ja ha dipositat la indemnització

Álvaro Ruiz-Mateos, a l’esquerra, ahir amb el seu advocat al sortir dels jutjats després del judici.

Álvaro Ruiz-Mateos, a l’esquerra, ahir amb el seu advocat al sortir dels jutjats després del judici.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular del jutjat penal número 1 de Lleida va condemnar ahir in voce Álvaro Ruiz-Mateos Rivero, fill petit del conegut empresari José María Ruiz-Mateos (mort el 2015), per la pallissa a dos empleats d’un hotel de Baqueira la matinada del 31 de desembre del 2012, com va avançar ahir aquest diari. Ruiz-Mateos va acceptar una condemna de dos mesos de presó per un delicte de lesions, que serà substituïda per una multa de 960 euros, i el pagament d’una indemnització a les víctimes de 85.000 euros, després d’un acord judicial abans de la vista oral que van assolir les parts. Per la seua part, l’advocat de les víctimes, Enric Rubio, es va mostrar satisfet perquè “s’ha fet justícia després de quatre anys”.

La indemnització, dipositada ja en seu judicial, ha estat un atenuant clau (reparació del mal) perquè el benjamí del clan Rumasa aconseguís una important rebaixa de la condemna. Inicialment, la Fiscalia sol·licitava tres anys i quatre mesos de presó mentre que l’acusació particular demanava sis anys. L’altre atenuant que la jutge va estimar va ser el de dilacions indegudes (demora del procés). En canvi, els altres tres acusats, un dels quals estava representat per l’advocat Francesc Sapena, van ser absolts. La sentència és ferma.

Va agredir dos empleats d’un hotel en un aldarull gravat per una càmera de seguretat

L’aldarull entre Ruiz-Mateos i els dos denunciants es va iniciar en una discoteca i va finalitzar a l’hotel Montarto, on treballaven. Una càmera de seguretat va gravar com l’acusat agredia. En canvi, i segons es va informar ahir en el judici, no va quedar acreditada la participació dels altres tres processats. Una de les víctimes va patir lesions que van tardar gairebé un any a curar (317 dies, dels quals 129 van ser impeditius). Li van trencar dos costelles, li van danyar una espatlla i l’òrbita esquerra de l’ull i li van desplaçar el septe nasal, entre altres lesions. L’altre agredit va estar gairebé un mes de baixa.

tracking