SEGRE

Endesa inverteix 9 milions a Lleida per duplicar la capacitat de transport d'energia

La companyia remodela la línia elèctrica centenària entre Camarasa i Cervera

Obres a la línia d'Endesa entre Cervera i Camarasa.

Endesa inverteix 9 milions a Lleida per duplicar la capacitat de transport d'energiaEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa ha invertit nou milions d’euros en duplicar la capacitat de transport d’una línia elèctrica centenària de Lleida entre Camarasa i Cervera per adaptar-la a les necessitats actuals i evacuar energia cap a Barcelona.

La renovació, que va començar el 2012, inclou 44 quilòmetres de longitud de cable i 227 torres metàl·liques, la qual cosa permet una reducció important d’emissions de CO2.

La inversió ha permès duplicar  la potència a transportar, necessitat generada arran de la proliferació de parcs fotovoltaics i centrals de cogeneració situades a les comarques de la Noguera, el Pla d’Urgell, Segarra i l’Urgell.

En els últims anys, i com a conseqüència de l’increment de generació a Ponent, el saldo exportador ha augmentat i s’ha hagut de redissenyar la línia per no provocar saturacions.

La nova línia ha conservat el mateix traçat que l’anterior entre els termes municipals de Cervera, Torreta i Florejacs i Els Plans de Sió, a la comarca de la Segarra; Ossó de Sió, Puigverd d’Agramunt i Agramunt, a l’Urgell; i Preixens, Montgai, Cubells i Camarasa, a la Noguera.

tracking