SEGRE

MUNICIPIS ATENCIÓ

El nou centre de Juneda per a discapacitats, tancat

Acabat i amb llista d’espera, no pot obrir per falta d’ajuts per concertar places || A l’espera de la decisió del Govern

La jornada de portes obertes es va celebrar aquest dijous.

La jornada de portes obertes es va celebrar aquest dijous.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Talma de Juneda va organitzar dijous una jornada de portes obertes per ensenyar la nova llar residència de dotze places per a discapacitats psíquics ubicada a la plaça Catalunya de la població de les Garrigues. Tanmateix, i malgrat que ja hi podrien ingressar sis persones que han sol·licitat aquest servei per a adults, el centre està tancat per la falta de subvencions de la Generalitat per concertar les esmentades places, segons va explicar ahir el director de l’entitat, Josep Maria Solé.

S’haurà d’esperar que el Govern aprovi els pressupostos d’aquest any i que obri una línia d’ajuts amb aquesta finalitat. Solé va indicar que aquesta situació s’arrossega des del 2011, any en què van deixar de concertar-se prestacions, la qual cosa afecta tots els equipaments d’aquest tipus, malgrat la creixent demanda. “Per aquesta raó, tampoc poden entrar a les nostres instal·lacions nous usuaris si abans no es produeix un abandó o una defunció”, va remarcar. Talma ha adquirit, rehabilitat i adaptat aquest immoble i compta amb dos instal·lacions més amb una vintena de places cada una a la mateixa zona.

Talma ha adquirit, rehabilitat i adaptat aquest immoble que dijous va obrir portes

Per la seua part, l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, va corroborar aquesta situació i va indicar que es necessiten aquestes subvencions, ja que les llars residència d’aquestes característiques són necessàries ja que estan pensades per a persones que necessiten estades llargues, la qual cosa implica entre 2.000 i 2.200 euros mensuals, que no poden assumir la majoria de les famílies. La Generalitat sol cobrir gran part d’aquest cost, va remarcar.

L’Associació Talma gestionarà el nou centre per a joves amb discapacitat i trastorns de la conducta (CRAE) també ubicat en aquesta població, que preveu obrir les seues portes a finals d’estiu.

L’obra civil està acabada i queda pendent una segona fase d’acabats i equipament que costarà prop de 200.000 euros. La Diputació finança les obres, l’ajuntament ha cedit la finca on s’aixeca l’immoble i Talma dirigirà l’equipament amb vint places.

La jornada de portes obertes es va celebrar aquest dijous.

La jornada de portes obertes es va celebrar aquest dijous.

tracking