SEGRE

INFRAESTRUCTURES REGS

El Canal d'Urgell modernitza un tram a Vilanova de Bellpuig abans de la campanya

Últimes obres que amb les del túnel de Montclar o les de Bellvís han d’estar a punt el dia 11 de març || Autoritzen dotze propietaris de la zona del Segarra-Garrigues a regar amb aigües de l’Urgell

El tram de la tercera séquia que se soterrarà a partir d’aquesta setmana.

El tram de la tercera séquia que se soterrarà a partir d’aquesta setmana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comunitat de Regants del Canal d’Urgell ha iniciat les obres de modernització d’un tram de la tercera séquia al seu pas pel terme de Vilanova de Bellpuig, a la comarca del Pla d’Urgell. En concret, són 150 metres ubicats entre la séquia principal i el municipi de Vilanova, en els quals s’instal·larà un tub de dos metres de diàmetre. Segons el president de la comunitat, Ramon Carné, s’ha optat per aquesta obra ja que en aquest tram del canal existia perill d’enfonsament perquè hi havia un pendent molt pronunciat. Les obres han obligat a tallar els arbres que envoltaven el tram que serà soterrat, una mesura que, segons Carné, s’ha portat a terme amb el consens del consistori de Vilanova i entitats locals.

La previsió és que aquesta obra i les altres accions de millora que ha dut a terme el Canal d’Urgell durant la temporada de tancament (entre l’octubre i el març) estiguin enllestides el dia 11 del mes que ve, quan podria començar la nova campanya del reg i proveïments. En aquest sentit, el president de la comunitat va remarcar que la primera acció que portaran a terme serà reunir la comissió de distribució de l’aigua per determinar si la campanya comença aquell dia o després de la Fira de Sant Josep de Mollerussa (del 17 al 19 de març), depenent de les necessitats.

La Comunitat es reunirà per decidir si la campanya de regs comença el dia 11 o després de Sant Josep

Les millores al túnel de Montclar o la tercera séquia del Canal d’Urgell al seu pas pel terme de Bellvís són altres de les remodelacions que el Canal preveu tenir a punt per a la campanya. A Bellvís, no obstant, faltarà un últim tram que es portarà a terme l’any que ve.

La Comunitat de Regants del Canal d’Urgell va celebrar ahir una assemblea a la seu de Mollerussa, en la qual es va aprovar la memòria anual de l’entitat així com la liquidació del pressupost, que es tanca amb un superàvit de 450.000 euros.

A la reunió, segons va explicar Carné, l’entitat també va autoritzar una dotzena de propietaris de terrenys del marge esquerre de canal al seu pas per les Borges Blanques a regar a través del Canal d’Urgell. Es tracta d’una àrea d’unes vuit hectàrees ubicades a la zona d’influència del Segarra-Garrigues, malgrat que encara no reben l’aigua d’aquest sistema. “Es tracta de petites porcions de terrenys que són més a prop del Canal d’Urgell que del Segarra-Garrigues, encara que nosaltres no ho podem autoritzar fins que no tinguem el vistiplau d’aquesta última comunitat”, va remarcar Carné.

Renovada la junta de l’Horta de Lleida per elegir president L’assemblea de regants de l’Horta de Lleida o Junta de Sequiatge va renovar ahir la meitat dels membres (tres dels set) i també la meitat dels compromissaris del sindicat (regants que assisteixen a l’assemblea del Canal de Pinyana en representació de l’Horta). Segons el president de l’organisme, Joan Antoni Boldú, només hi va haver una candidatura que va ser l’escollida. Ara, amb la junta renovada, es procedirà la setmana que ve a l’elecció de president. Boldú ja ha mostrat disposició a tornar a presentar-s’hi. El principal objectiu per als propers anys és impulsar la modernització de les 1.100 hectàrees de les partides de Rufea i Butsènit després de l’actualització del projecte en el qual, al principi, estava previst actuar en gairebé 2.000 hectàrees. Segons va explicar Boldú, la predisposició dels regants és bona i hi ha consens, per la qual cosa en els propers dies es procedirà a la licitació d’aquestes obres.

tracking