SEGRE

infraestructures

Alguaire acull les proves de futurs pilots de Vueling

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport de Lleida-Alguaire s’ha convertit aquest dimarts en un escenari de proves per als futurs pilots dels Airbus 320 de la companyia Vueling. Mitja dotzena de pilots han fet avui més d’una vintena d'exercicis, amb aproximacions, aterraments i enlairaments.

Vueling ha tornat així a l’aeroport d’Alguaire sis anys després de l’arribada del seu primer vol. La companyia va ser la primera en programar vols regulars després de la inauguració de la instal·lació ara fa set anys. Els primers avions van volar amb destí a París i les Balears, però la poca demanda va provocar la cancel·lació de forma definitiva.

Avui la companyia ha tornat a utilitzar les instal·lacions lleidatanes, però com a camp d’entrenament. Ho han fet sis dels seus alumnes provinents de l’aeroport del Prat que han fet més d’una vintena de proves d’aproximament a Alguaire, on també han aterrat i enlairat l’aeronau.

Des de la seva inauguració, l’aeroport està buscant nous recursos per a la viabilitat econòmica. Les darreres dades, del 2015, van donar una xifres negatives amb unes pèrdues de 3,5 milions d’euros. La recerca d’ingressos és, doncs, un dels objectius i entre les fonts hi ha els rodatges publicitaris i l’organització d’esdeveniments de diferents tipus, als que ara s’afegeixen aquests nous ingressos amb les proves de companyies aèries.

Actualment l’aeroport té els següents vols regulars: Divendres, d’Air Nostrum a Palma de Mallorca, i els vols d’Arkia; i els diumenges també d’Air Nostrum i els viatges britànics de Nelson.

Un Airbus de Vueling aquest dimarts a la pista de l'aeroport de Lleida-Alguaire.

L'aeroport d'Alguaire acull les proves dels futurs pilots de VuelingÒscar Mirón

tracking