SEGRE

Vist per a sentència el judici per l'assassinat de l'executiu de l'Albi David Bernat

L'acusat, Artur Segarra, reitera la seua innocència i al·lega que va ser enganyat

La policía escolta Artur Segarra a su llegada a los juzgados de Bangkok.

Vist per a sentència el judici per l'assassinat de l'executiu de l'Albi David BernatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici a Artur Segarra, únic acusat d’assassinar a Bangkok l’executiu de l’Albi (Garrigues) David Bernat el 2016, va quedar aquest dimarts vist per a sentència després de la declaració de l’inculpat, que va reiterar la seua innocència i va al·legar que va ser enganyat.

Segarra, que s’enfronta a una condemna màxima de pena de mort, va assegurar davant del jutge que ell no havia matat ningú, una versió que manté des que fos detingut fa més d’un any.

Els jutges dictaran sentència el proper 21 d’abril.

Durant més d’una hora, Artur Segarra va contestar a les preguntes de la defensa per provar de contradir la versió policial que l’acusa de ser l’únic planificador i executor del segrest, robatori, tortura i assassinat del consultor lleidatà, entre altres delictes.

Segarra, que va reconèixer que la nit de la desaparició de Bernat va sortir a prendre unes copes amb ell però que va tornar sol a casa, va adduir que va ser enganyat i va implicar en el cas la tailandesa Pritsana Saen-ubon, llavors parella de l’acusat.

Segons Segarra, la tailandesa li va demanar el número del seu compte bancari a Tailàndia abans del crim i dies més tard li va avisar de l’arribada d’almenys 5 transferències de diners, procedents, segons la investigació, de Bernat.

Segarra va afirmar que desconeixia la procedència dels fons i que va emprendre la fugida el 5 de febrer des de la ciutat de Surin després que la tailandesa l’alertés que la Policia el requeria per assassinat, encara que per llavors va dir desconèixer qui era la víctima.

Pritsana -va agregar- el va orientar cap a la frontera amb Cambodja, on li va dir que l’esperaven uns amics d’ella, però va ser pres per les autoritats tot just arribar a la ciutat de Sihanoukville.

Durant la jornada matinal, la fiscalia va acabar el seu torn d’acusació amb la declaració de dos testimonis per fer una extensa exposició sobre el crim i de l’actuació policial per obtenir les indagacions.

Els jutges han escoltat els testimonis de més de 40 persones cridades per la fiscalia durant el desenvolupament de prop de 20 vistes amb l’objectiu d’exposar l’acusació contra Segarra per l’assassinat de Bernat el gener de l’any passat.

Experts de la policia científica van assenyalar que van trobar empremtes dactilars i rastres de sang de la víctima al pis que Segarra tenia llogat a l’avinguda Rama 9 de la capital tailandesa, on suposadament va tenir lloc el crim.

Les autoritats també tenen nombrosos vídeos captats per diverses càmeres de seguretat en diversos enclavaments al llarg de Bangkok que apunten que el català va actuar sol en la planificació i execució de l’assassinat.

La Policia creu que Segarra va segrestar el seu compatriota amb el mòbil d’extorsió i robatori, i va acabar assassinant-lo després que l’entitat bancària utilitzada per Bernat anul·lés la majoria de les transferències realitzades a través d’internet a causa de les mesures de seguretat.

Segarra i Bernat, que habitualment residia a l’Iran i viatjava freqüentment a Tailàndia, van ser vist junts la nit del 19 de gener en un cèntric barri roig de la metròpoli i passada la mitjanit van arribar amb moto al pis de l’acusat.

Entre els dies 20 i el 26 Segarra va mantenir retingut a l’edifici a Bernat, a qui va extorsionar per aconseguir accés a un compte corrent a Singapur on la víctima guardava els seus estalvis, segons la Policia.

Representants de l’entitat bancària van confirmar cinc moviments, xifrats en 410.000 baht (uns 11.700 dòlars o 11.100 euros), des del compte de Bernat cap a la de Segarra.

Segons l’anàlisi forense, l’acusat va assassinar el seu compatriota el 26 i aquella mateixa nit va sortir a la seua motocicleta en direcció al riu que creua Bangkok carregant amb un gran paquet, on segons les investigacions es trobaria el cadàver, i va tornar a la matinada del 27 sense el carregament.

Les autoritats van trobar el 30 de gener al riu Chao Phraya les primeres restes mortals del lleidatà i posteriorment van trobar uns altres sis trossos del cadàver a les aigües.

La tailandesa Pritsana Saen-ubon, companya sentimental del català en el moment del crim, va destacar en la seua declaració el 16 de desembre el comportament erràtic de l’acusat durant els dies en què va tenir lloc el crim i va afirmar que aquest es va desfer d’un caixa plena de ganivets i li va demanar de treure diners amb la targeta del mort.

La Policia va identificar a Segarra com el principal sospitós de l’assassinat el 5 de febrer, aquella nit l’acusat va emprendre la seua fugida a Cambodja després de ser reconegut mentre sopava amb Pritsana en una ciutat a prop de la frontera.

Dos dies després les autoritats cambodjanes van arrestar Segarra a la ciutat portuària de Sihanoukville i el 8 l’hi van entregar a la Policia tailandesa.

En cas de ser declarat culpable per assassinat premeditat, Segarra podria afrontar una sentència màxima de pena de mort.

tracking