SEGRE

L'Alt Urgell inverteix 2,1 milions d'euros en la creació d'una xarxa de senders i serveis ecoturístics

L'acte de presentació del projece

L'Alt Urgell inverteix 2,1 milions d'euros en la creació d'una xarxa de senders i serveis ecoturísticsGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha participat aquest dimecres a la presentació del projecte FEDER “Camina Pirineus: Creació de la xarxa de senders a la carta, l'eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell” impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

El president del Consell, Jesús Fierro, i el diputat d'Acció territorial de la Diputació de Lleida, Antoni Navinés, han presentat el projecte al mirador del costat de la capella de Sant Antoni al municipi d’Alàs i Cerc.

El projecte, que es desenvoluparà fins l’any 2020, compta amb un pressupost 2,1 milions d’euros, dels quals el Govern en finançarà 924.000 a través dels fons FEDER.

Borràs ha destacat la bona feina i el treball en xarxa que ha realitzat el Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb aquest projecte, que ha estat el que ha rebut la puntuació més alta dels 53 projectes presentats a l’eix 6 del FEDER

Jesús Fierro ha remarcat la importància que “els 19 ajuntaments i les 11 EMD de la comarca s’hagin posat d’acord per desenvolupar un projecte d’aquestes característiques” i ha agraït la feina realitzada per “reflectir la voluntat i l’estratègia compartida de tots els municipis de la comarca”.

D’altra banda, el diputat d'Acció territorial de la Diputació de Lleida, Antoni Navinés, també ha destacat que aquest projecte serà d’utilitat per a tots els municipis de la comarca, i ha recordat que hi ha un altre projecte de la Diputació, el “FOREST4LOCAL”, que es va presentar la setmana passada, que rebrà cofinançament del FEDER, i que també beneficia la comarca.

Foto de família de l'acte de presentació del projecte / Foto: Generalitat de Catalunya

El projecte ecoturístic

La iniciativa del Consell Comarcal inclou la creació d’una xarxa de senders, recursos i serveis ecoturístics de l’Alt Urgell, mitjançant la recuperació i valorització del patrimoni cultural i natural, incorporant la innovació en la promoció i gestió turística.

Així, es proposa la creació de l’aplicació “Alt Urgell a la carta”, que situarà el paisatge com un element central en la creació de producte turístic, i implementarà un model de gestió col·laboratiu públic-privat, amb visió comarcal i basat en els vetlladors de territori, per contribuir al creixement sostenible, integrador i intel·ligent, que posicioni la comarca com un referent ecoturístic al Pirineu.

tracking