SEGRE

POLÈMICA REG

Regants acusen la Generalitat de certificar obres mai executades

El Canalet assegura que ASG va aportar les factures com a proves en un judici de reclamació de deutes || Firmades per Infraestructures, sosté que són falses

L’assemblea de la comunitat de regants del Canalet ahir a la nit.

L’assemblea de la comunitat de regants del Canalet ahir a la nit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de regants de l’Alt Urgell de Tàrrega, coneguda històricament com el Canalet, va denunciar ahir que l’empresa pública Infraestructures.cat ha aportat proves falses davant del jutjat de Cervera per al judici que l’enfronta a Aigües Segarra-Garrigues (ASG), adjudicatària de les obres de la Generalitat.

El jutjat de Cervera ha fixat per al proper 22 de maig la data del judici entre ASG i el Canalet en el qual el primer reclama 376.458,90 euros al segon corresponents a factures d’aigua que el canal Segarra-Garrigues va subministrar al Canalet durant els anys 2012 i 2013. El vicepresident del Canalet, Justo Minguella, va qualificar ahir de “molt greu” que “una empresa pública com Infraestructures.cat certifiqui unes obres de millora a les nostres infraestructures i instal·lacions que no s’han fet i, per tant, que no existeixen”. Minguella va afegir que “aquestes obres brillen per la seua absència”.

Alguns dels treballs justificats estarien executats i d’altres no i la defensa dels regants estudia cada cas de la llista aportada per Infraestructures. Són obres certificades el 2008, segons Minguella. Va dir que les certificacions d’Infraestructures.cat corresponen a les proves aportades per ASG en el judici com a constatació que el Canalet forma part del Segarra-Garrigues.

S’ha d’assenyalar que el Canalet rebutja pagar l’import fixat per ASG per l’aigua perquè, segons Minguella, “no és el que vam acordar verbalment amb el llavors conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí”.

Així, el Canalet assegura que va acordar per un període de prova de dos anys regar a manta des del Segarra-Garrigues per 5 cèntims el metre cúbic d’aigua i la factura que els reclama ASG equival a entre 11 i 12 cèntims el metre cúbic.

Aquestes declaracions van tenir lloc ahir a la nit després de l’assemblea general ordinària de la comunitat de regants del Canalet en la qual la junta també va explicar als socis que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) encara no s’ha pronunciat sobre si el Canalet s’ha de proveir de l’aigua del canal d’Urgell o del canal Segarra-Garrigues. Segons Minguella, “ens van requerir documentació i ara estan deliberant”.

Finalment, es va informar de l’expedient obert al Canalet per part de Medi Ambient per una actuació en una zona zepa. Minguella va indicar que l’expedient es troba en fase de recurs.

tracking