SEGRE

AIGÜES TEMPORADA DELS REGADIUS

Arranca la campanya de reg amb les reserves assegurades

Els pantans estan al 70% i hi ha 866 hectòmetres de neu || Projecte turístic per a l’embassament d’Aragó i Catalunya

Les obres al túnel de Montclar, de revestiment d’un tram de volta, finalitzen aquesta setmana.

Les obres al túnel de Montclar, de revestiment d’un tram de volta, finalitzen aquesta setmana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els grans sistemes de reg de Lleida inicien aquests dies la temporada de reg, una de les millors en els últims anys quant a reserves d’aigua als pantans i, especialment, de neu a les capçaleres dels rius. Els tres principals embassaments de la Noguera Ribagorçana (dels quals es proveeixen Pinyana i l’Aragó i Catalunya) emmagatzemen 697 hectòmetres (un 65% de la seua capacitat) i els del Segre estan entre el 75 i el 80%, amb 367 hectòmetres. Mentrestant, els rius Valira i Segre, les Nogueres i la Garona sumen 866 hectòmetres d’aigua en forma de neu, davant dels 657 de mitjana en l’últim lustre. Bona part d’aquesta reserva anirà a parar als rius.

El canal d’Aragó i Catalunya va obrir la temporada dilluns passat servint a demanda i les expectatives són bones, tant que les reserves han de possibilitar que la campanya es prolongui fins a finals de setembre per satisfer la demanda de les dobles collites de cereal. L’Urgell debatrà la data d’inici la setmana que ve, mentre conclou aquesta setmana les obres del túnel de Montclar, de reparació d’un tram de la infraestructura.

Pinyana va donar també ahir l’aigua segons demanda i l’Algerri-Balaguer encara no té data. L’Aragó i Catalunya, per la seua part, va plantejar dissabte davant de l’assemblea estudiar l’explotació turística del pantà de Sant Salvador.

tracking