SEGRE

FAUNA

Primers albiraments d'óssos a la Val d'Aran després de la hibernació

Imatge d’un dels óssos que s’han pogut veure  les últimes setmanes a Aran.

Imatge d’un dels óssos que s’han pogut veure les últimes setmanes a Aran.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els óssos han començat a sortir de les seues coves a Aran després del període d’hibernació. Així ho van confirmar fonts del Conselh Generau d’Aran, que van indicar que, en les últimes setmanes, s’han detectat els primers rastres de plantígrads des de l’inici de l’hivern. D’altra banda, s’han observat rastres a la neu a la vall de Toran, aparentment d’un mascle que devia hibernar en alguna zona propera. D’altra banda, a començaments de setmana, es va comunicar una observació d’un individu que va poder ser fotografiat, també a la zona del Baish Aran.

Així mateix, el seguiment per GPS del mascle Goiat, alliberat l’any passat per la Generalitat en el marc del programa Piroslife, ha permès constatar petits moviments exploratoris a alguns centenars de metres de la cova d’hibernació, situada en una zona inaccessible del Baish Aran. Les femelles, sobretot si tenen cries, es quedaran encara unes setmanes més dins de la cova, de la qual no solen sortir fins al mes d’abril, en funció de la meteorologia, van assenyalar les mateixes fonts.

Val a recordar que l’últim any han nascut una desena d’óssos al Pirineu i la seua població ha assolit el llindar dels quaranta exemplars després de dos dècades de reintroducció d’aquesta espècies. El sector que comprèn el Pirineu lleidatà i oscenc, Andorra i els departaments francesos limítrofs acull ja 37 plantígrads.

tracking