SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Solsona i Olius implantaran el sistema de recollida de residus porta a porta

La resta de la comarca seguirà amb els contenidors ja que l’orografia ho fa inviable

Contenidors per fomentar el reciclatge a Solsona.

Contenidors per fomentar el reciclatge a Solsona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Solsonès serà la quarta de Lleida en la qual s’aplicarà la recollida de residus porta a porta després de la Segarra, que ho fa des de fa anys, el Pallars Sobirà, que va inaugurar aquest sistema el 2015 i del Segrià, que ho farà l’octubre d’aquest any en 27 municipis (a excepció d’Aitona, Alpicat, Alfés, Torre-serona, Benavent, Rosselló, Torrefarrera, Albatàrrec i Vilanova de Segrià). El porta a porta arribarà només als nuclis urbans, és a dir, Solsona i Olius (amb la urbanització del Pi de Sant Just) ja que a la resta dels nuclis amb masies disseminades és impossible, segons fonts del consell.

Val a recordar que Sant Llorenç de Morunys ja utilitza aquest mètode des de fa més de quatre anys amb molt bons resultats.

Així, l’ajuntament de Solsona ja ha adjudicat l’estudi sobre la implantació del porta a porta que ha suposat una inversió de 12.000 euros. Ara està en procés de recollida de dades sobre l’actual metodologia (amb contenidors). Té un termini de cinc mesos i es preveu que estigui llest al juny. Segons fonts municipals, aquest estudi determinarà horaris, rutes i freqüències.

L’ajuntament d’Olius també ha adjudicat l’estudi de com dur a terme aquesta nova forma de recollida amb la intenció d’estrenar-la a poder ser aquest estiu. Olius i Solsona es desmarcarien parcialment del servei comarcal, ja que en la resta dels municipis (Castellar, Clariana, la Coma i la Pedra, Guixers, Lladurs, la Molsosa, Llobera, Navès, Odèn, Pinell, Pinós i Riner) és impossible adoptar la recollida domiciliària per l’orografia de la zona.

La sortida de Solsona i Olius del sistema comarcal serà parcial ja que per logística serà necessària la utilització dels camions del consell, i podria establir-se alguna vinculació en la gestió.

tracking