SEGRE

JUSTÍCIA PERSONAL

Cervera comptarà amb un jutge de reforç des del maig

Aprovada la petició del conseller de Justícia davant del col·lapse dels jutjats || S’estan assenyalant vistes per al març del 2018

Visita del conseller Mundó l’octubre passat als jutjats.

Visita del conseller Mundó l’octubre passat als jutjats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els jutjats de Cervera comptaran amb un magistrat de reforç a partir del mes de maig, la qual cosa ajudarà a alleujar la situació de col·lapse que pateixen en l’actualitat pel cúmul d’assumptes. Segons van informar ahir fonts de la conselleria de Justícia a aquest diari, el Consell General del Poder Judicial acaba d’aprovar el reforç després de rebre una carta del conseller, Carles Mundó, en la qual sol·licitava que s’assignés un magistrat de reforç als tribunals de la capital de la Segarra.

Concretament, el jutge reforçarà el Jutjat d’Instància i Instrucció número 2 per celebrar vistes de l’àmbit civil. El magistrat comptarà amb dos funcionaris, un del cos de tramitació processal i un altre del d’auxili, que arribaran un mes abans, a l’abril.

Els jutjats de Cervera, amb una plantilla de 24 persones, compten amb dos òrgans judicials, d’Instància i Instrucció, i dos sales de vistes. Segons la conselleria, actualment suporta una càrrega de treball un 77% per sobre del recomanat pel Poder Judicial i s’estan assenyalant judicis per al març del 2018. En l’últim trimestre del 2016, el jutjat número 2 tenia pendents 121 procediments civils ordinaris.

El mes d’octubre passat, el conseller Mundó va visitar els jutjats de Cervera i es va comprometre amb la necessitat de reforçar el funcionament. Una sol·licitud que finalment va ser aprovada a començaments de febrer. En aquest sentit, el Col·legi de l’Advocacia de Lleida va celebrar la mesura, encara que va alertar que hi ha altres jutjats, com els de Balaguer i Vielha, que també tenen una situació complicada i que amenacen amb el col·lapse.

Segons els advocats, l’alta mobilitat entre els jutges, que es queden poc temps en aquests tribunals evita l’estabilitat i ve donada per la càrrega de treball. Així mateix, van recordar que als jutjats de Lleida seria necessari reforçar el contenciós administratiu i el social.

tracking