SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Roben 500 aspersors en una nit en finques de Bellcaire d'Urgell

Afecta una superfície d’onze hectàrees

Imatge d’arxiu d’un dels robatoris en una finca d’Alcarràs.

Imatge d’arxiu d’un dels robatoris en una finca d’Alcarràs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un agricultor de Bellcaire d’Urgell va denunciar ahir al matí davant dels Mossos d’Esquadra el robatori de 500 aspersors de reg que va patir durant la matinada a les seues finques. “Són uns 500 aspersors que tenia repartits per unes 11 hectàrees”, va explicar a aquest diari Antoni Condal, l’agricultor afectat, que encara no havia quantificat el valor dels danys.

Amb aquest, ja són almenys cinc els robatoris d’aquests mecanismes de reg que s’han produït en les últimes setmanes a les comarques de Lleida. El primer va tenir lloc el 4 de febrer, en una finca de Malpartit, a Torrefarrera. Els lladres es van emportar més de 500 aspersors de dos parcel·les de 15 hectàrees. Només una setmana després, el dia 11, es va produir un altre assalt similar en una parcel·la de Raimat. Aquí van desaparèixer un total de 84 canyes de reg amb els corresponents aspersors. El de més volum es va produir a mitjans de la setmana passada a Castelló de Farfanya, on el propietari d’una finca de 25 hectàrees va denunciar la sostracció de 1.500 aspersors en una sola nit. La setmana passada, a Alcarràs, en van sostreure 300 més d’una finca de 17 hectàrees.

Almenys s’han produït cinc casos similars en les últimes setmanes a la província de Lleida

Per la seua part, els Mossos d’Esquadra ja s’han reunit amb les organitzacions agràries després de rebre diverses denúncies en els últims mesos pel robatori d’aspersors. Entre les mesures que s’analitzen hi ha si s’han de canviar els aspersors perquè siguin de plàstic i no de coure, a banda d’instar els propietaris perquè els marquin i facilitar-ne la identificació en cas de robatori.

Paradoxalment, aquesta onada de robatoris d’aspersors s’ha registrat quan havia baixat el nombre global de furts al camp.

tracking