SEGRE

OBRES MILLORES

Actuació d’urgència en els camins rurals de tot el Jussà

El consell inverteix 131.000 euros en 12 dels 14 municipis

Protesta de veïns de Sant Esteve pels accessos el 2014.

Protesta de veïns de Sant Esteve pels accessos el 2014.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell comarcal del Pallars Jussà invertirà 131.000 euros en un pla d’actuació de condicionament de la xarxa veïnal i rural de camins de la comarca. El president de l’ens comarcal, Constante Aranda, va explicar que es tracta d’“actuacions d’urgència en camins d’accés a nuclis en 12 dels 14 municipis del Pallars Jussà” ja que actualment ja s’estan executant els treballs de millora en els municipis de Castell de Mur i Conca de Dalt gràcies a una subvenció de la Diputació.

Aranda va lamentar que els consistoris hagin d’assumir la titularitat dels camins sense comptar amb una partida pressupostària de la Generalitat per mantenir-los decents i segurs.

“Al Jussà hi ha 340 quilòmetres de camins d’accessos a nuclis habitats de titularitat municipal. És insostenible. Des del consell comarcal lluitem perquè la Diputació o la Generalitat n’assumeixin la titularitat”, va assegurar Aranda. En aquest sentit, va confiar en l’aprovació dels pressupostos de Catalunya, que, segons va dir, “preveuen una partida de 9 milions d’euros per a camins d’accés del Pirineu”.

tracking