SEGRE

Endesa i la Fundación Oso Pardo plantaran 9.000 fruiters al Pirineu per millorar l'hàbitat de l'ós

Un oso pardo.

Endesa i la Fundación Oso Pardo plantaran 9.000 fruiters al Pirineu per millorar l'hàbitat de l'ósEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa està treballant conjuntament amb la Fundación Oso Pardo (FOP) en la millora de l’entorn dels óssos al Pirineu lleidatà amb la plantació de 6.000 arbres fruiters aquest 2017 i 3.000 més l’any vinent. És una de les tasques que es desenvolupen al projecte d'“Enriquiment de la biodiversitat en àrees osseres” dins del programa LIFE Piroslife. També se estan realitzat formacions als empleats de la companyia que treballen en instal·lacions dins de l’àrea d’influència d’aquests animals.

El projecte pretén consolidar el futur dels óssos al Pirineu mitjançant la millora del seu hàbitat.

En concret, es plantaran fruiters i s’adequaran les formacions vegetals en les diferents àrees on la presencia d’aquests animals és estratègica. D’aquesta manera, s’augmentarà la capacitat alimentària i la connectivitat entre els individus presents al territori català.

En una primera fase, s’han seleccionat les zones d’influència per realitzar les actuacions, i s’han recol·lectat 115 quilograms de fruits per obtenir les llavors locals que permetran crear un banc de plançons suficientment important que serveixi per reforestar les zones vegetals on predominen els óssos.

Actualment el projecte està en la segona fase, durant aquest any es realitzarà la plantació d’uns 6.000 arbres fruiters –cirerers i pomers silvestres, entre altres – i 3.000 més l‘any vinent, de manera que es redueixi l’actual fragmentació de l’hàbitat de l’ós bru.

tracking