SEGRE

Les obres de l'església de Rosselló començaran a finals de maig o principis de juny

La primera fase dels treballs de rehabilitació té un finançament de 224.000 euros

L'església de Rosselló.

Les obres de l'església de Rosselló començaran a finals de maig o principis de junyMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants del Departament de Cultura, de la Diputació de Lleida, del Bisbat i de l’Ajuntament de Rosselló han arribat a un acord aquest dimecres per tirar endavant el projecte de rehabilitació de l’església de Sant Pere de Rosselló, el campanar del qual es va esfondrar a finals del mes de gener de l’any passat (veure el vídeo).

A la reunió, les institucions han acordat el finançament de la primera fase de rehabilitació de l’església, el cost de la qual és de 224.053 euros. D’aquests, un 35%, és a dir 77.557 euros, és assumit pel Departament de Cultura d’acord al compromís que va adquirir el mateix dia de l’esfondrament. La resta d’aportacions són: 74.835 euros per part del Bisbat de Lleida; 53.776 euros a càrrec de la Diputació de Lleida i 17.884 euros per part de l’Ajuntament de Rosselló.

Aquesta primera fase de rehabilitació s’iniciarà entre finals de maig i principis del mes de juny per tal que l’església pugui entrar en funcionament aquesta mateixa tardor. Consistirà en l’arranjament de la coberta, així com la rehabilitació del cor i del paviment interior.

Durant les obres es deixarà preparada la base de la futura reconstrucció del campanar, que està prevista per al 2018, mentre es busca el finançament corresponent.

Representants del departament de Cultura, de la Diputació de Lleida, del Bisbat de Lleida i de l'Ajuntament de Rosselló durant la reunió d'aquest dimecres.

Les obres de l'església de Rosselló començaran a finals de maig o principis de junyMagdalena Altisent

tracking