SEGRE

URBANISME LITIGI

L'edifici de l'ecologista Vàzquez al Montsec, a la 'cua' per enderrocar-lo

Imatge d’arxiu de l’edifici declarat il·legal fa dos anys.

Imatge d’arxiu de l’edifici declarat il·legal fa dos anys.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’edifici que el secretari general d’Ipcena, Joan Vàzquez, va construir a Sant Esteve de la Sarga, declarat il·legal pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i pel Suprem el 2014, fa un any que està a l’espera que la Generalitat contracti els treballs per demolir-lo. El departament de Territori i Sostenibilitat va corroborar que va iniciar el procés per enderrocar-lo el 29 de febrer del 2016, si bé no ha adjudicat encara ni el projecte ni les obres. Es tracta d’un expedient d’execució subsidiària, pel qual el Govern du a terme la demolició i el cobrament al propietari de l’immoble (que el va edificar a títol personal, al marge de l’associació ecologista).

La conselleria va explicar que, en els últims anys, ha adjudicat projectes per demolir edificis il·legals a través de concursos que inclouen diferents construccions cadascun, i va apuntar que espera a acumular diversos expedients abans de convocar-los. En el cas de l’immoble de Sant Esteve de la Sarga, l’expedient es va iniciar després que el TSJC desestimés una petició de Vàzquez per declarar nul·la l’execució subsidiària de la demolició per part de la Generalitat.

Amb aquesta última resolució, del 5 de febrer del 2016, el departament de Territori considera que la via judicial està exhaurida, després d’una llarga sèrie de litigis que s’han prolongat durant gairebé una dècada.

tracking