SEGRE

EDUCACIÓ

Una nena d'11 anys canvia de col·legi després de denunciar la seua família 'bullying' al Pla

Tercer cas a Ponent aquest curs acadèmic || El pediatre del CAP de Mollerussa constata ansietat i trastorns alimentaris per presumpte assetjament escolar i la Generalitat afirma que no s’ha confirmat

La seu d'Ensenyament a Lleida

Dos alumnes lleidatans de 13 i 14 anys canvien de centre per assetjament escolarSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una nena d’11 anys que cursava sisè de Primària en un col·legi del Pla d’Urgell va canviar de centre educatiu al desembre al patir suposadament assetjament escolar durant diversos cursos. Presumptes insults, humiliacions, aïllament i fins i tot agressions físiques han provocat que la nena segueixi avui dia en tractament psicològic a causa dels trastorns d’ansietat i estrès que patiria per bullying. Segons ha pogut saber aquest diari, un episodi viscut al novembre hauria desembocat en la petició del canvi de centre per part de la família, que també va anar als Mossos per denunciar els fets. “Va ser en una excursió en què les assetjadores van agredir la meua filla i els professors, incomplint el protocol, van enfrontar la víctima amb una de les agressores cosa que, lògicament, li va causar molta ansietat per l’abús de poder que es va produir”, explica la mare.

L’assetjament, però, ja s’hauria iniciat en els primers cursos de Primària, quan la nena va començar a deixar de voler anar a l’escola i mostrar tristesa i apatia. Quan feia segon la psicòloga va detectar que estaria sent víctima de bullying, però malgrat que els responsables del col·legi s’haurien compromès a mediar, l’assetjament hauria continuat amb insults i humiliacions que han desembocat en ansietat i trastorns alimentaris. Aquests extrems consten en un informe del pediatre del CAP de Mollerussa, al qual ha tingut accés aquest diari i en què s’al·ludeix en diverses ocasions l’assetjament com a probable causa. La Generalitat diu que no s’ha confirmat el bullying.

Aquest seria com a mínim el tercer cas d’assetjament escolar d’aquest curs a les comarques lleidatanes en què els alumnes han hagut de canviar de centre. Els altres dos, com va avançar aquest diari, corresponen a una alumna d’ESO de 14 anys de Lleida ciutat i a un nen de 13 d’un centre educatiu de les comarques lleidatanes.

Ensenyament diu que va autoritzar el canvi “per l’enrenou” El director dels serveis territorials del departament d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va assegurar ahir a aquest diari en relació amb el cas d’aquesta nena del Pla d’Urgell que després de les comprovacions fetes per la conselleria a través de la inspecció educativa i els equips d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP), no es va confirmar que es tractés d’un cas d’assetjament escolar. No obstant, “per l’enrenou” que havia causat la denúncia, des de la conselleria es va autoritzar el canvi de centre educatiu de la nena, que des del mes de desembre passat està en un altre col·legi de la comarca. La Fiscalia de Menors de Lleida va tramitar el 2016 quatre denúncies per assetjament, tot i que va rebre molts més casos que van quedar arxivats al ser els agressors inimputables.

Imatge d’arxiu d’una manifestació al País Basc contra l’assetjament escolar.

Imatge d’arxiu d’una manifestació al País Basc contra l’assetjament escolar.

tracking