SEGRE

CERTÀMENS AGROALIMENTACIÓ

El preu del trumfo del Solsonès puja per la sequera

Solsona celebra la fira d’aquest producte

Una de les quinze parades de venda de trumfos a la fira d’aquest producte, ahir a Solsona.

Una de les quinze parades de venda de trumfos a la fira d’aquest producte, ahir a Solsona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Solsona acull aquest cap de setmana la XIII edició de la Fira del Trumfo, amb una vintena de productors –la majoria de les poblacions d’Odèn i Cambrils– i una quarantena d’artesans.

Enguany, els preus de la patata s’han incrementat respecte a l’any passat per la sequera d’estiu i tardor i els danys provocats pels senglars. Els productors, malgrat tot, van assenyalar que aquest augment de preus, d’uns deu cèntims per quilo (l’any passat la bossa de quatre quilos costava 3 euros), no compensa les pèrdues, que en alguns casos arriben al 75 per cent de la collita. Els productors també van mostrar preocupació per la falta de relleu generacional i van afirmar que, si no hi ha cap canvi, aquesta serà l’última generació productora.

La qualitat del trumfo ve donada pel cultiu a partir dels 1.300 metres d’altitud. La fira del Trumfo del Solsonès es va celebrar per primera vegada fa tretze anys amb l’objectiu de donar a conèixer la patata del nord del Solsonès entre les persones de fora de la comarca. A més, la fira compta amb activitats paral·leles com les degustacions i la recuperació de plats tradicionals amb trumfos.

tracking