SEGRE

MUNICIPIS RESIDUS

Mollerussa projecta soterrar els contenidors de residus del centre

L’actuació s’inclou en el projecte de remodelació del nucli antic

Una illa de contenidors del centre de Mollerussa que se soterrarà.

Una illa de contenidors del centre de Mollerussa que se soterrarà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La remodelació del centre urbà de Mollerussa inclourà la instal·lació de contenidors soterrats a la zona. Seran els primers d’aquesta mena a instal·lar-se a la capital, amb un sistema similar amb què ja compten els altres municipis de la comarca. Aquest servei el gestiona a la ciutat (i els altres pobles del Pla) el consell comarcal des de fa un any i mig, ja que anteriorment el portava a terme el mateix consistori. Després del canvi, el municipi va renovar la pràctica totalitat de contenidors que, encara que van seguir sent de superfície, es va optar per un sistema de recollida mitjançant camions que també permetés buidar contenidors soterrats, en el cas que s’instal·lessin a la ciutat.

Ara, el consistori ja elabora el mapa del centre on s’instal·laran les àrees d’aportació soterrades, aprofitant que es farà la reforma integral de la zona a través d’un pla d’inversió de tres milions d’euros, la meitat dels quals estaran finançats per la Generalitat a través de les subvencions del Pla de Barris. En aquest sentit, l’alcalde, Marc Solsona, va destacar que el 25 per cent de l’import de la reforma anirà a càrrec dels veïns del centre a través de contribucions especials. En aquest sentit, va assegurar que es dialogarà amb ells per estudiar diverses formes, entre les quals el fraccionament de la factura, per facilitar-los el pagament.

L’ajuntament de Mollerussa va aprovar en un ple extraordinari celebrat el dia 1 de març una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per agilitzar la reforma del nucli urbà, punt que va comptar amb els vots a favor d’ERC i PSC i l’abstenció del Partit Popular.

Les obres de reforma, abans de l’estiuLes places Major, de l’Ajuntament, Pla d’Urgell i Manuel Bertrand, l’avinguda Catalunya i els carrers Onze de Setembre, Santa Cristina, Ciutat de Lleida, Estrella, Ponent i Acadèmia formen part de la xarxa de vies que s’han de modernitzar abans del 30 de juny si el consistori no vol perdre la subvenció del Pla de Barris. El projecte Mollerussa + que mai va ser el guanyador de la consulta popular que va fer el consistori per conèixer l’opinió dels veïns sobre la reforma.

tracking