SEGRE

SUCCESSOS

Homenatge a Agramunt al ciclista atropellat dissabte a Concabella

Minut de silenci del club ciclista de la localitat, que va encapçalar la Cursa de la Dona || La mort de Jeroni Ros és la cinquena al mateix tram de l’L-310 des del 2015

Membres del Club Ciclista Agramunt, ahir, encapçalant la cursa en record al soci mort dissabte.

Membres del Club Ciclista Agramunt, ahir, encapçalant la cursa en record al soci mort dissabte.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Senzill però sincer i emotiu. Així va ser l’homenatge que el Club Ciclista Agramunt va tributar ahir a Jeroni Ros Vilamajó, que va morir dissabte al matí en un accident de trànsit al ser envestit per un camió mentre anava amb la bicicleta per la carretera L-310, a l’altura de Concabella. Els membres de l’entitat es van mostrar molt afectats per l’ocorregut, ja que mai abans havien viscut una pèrdua de forma tan tràgica i van preferir no fer declaracions.

L’homenatge es va centrar en un minut de silenci a la plaça del Mercadal d’Agramunt, que va acabar amb forts aplaudiments, just abans que s’iniciés la cinquena edició de la Cursa de la Dona (vegeu més informació a la pàgina 22 del suplement d’Esports). Seguidament, uns setanta membres del club (eren 114 socis fins dissabte, ara 113) van encapçalar la carrera amb les bicicletes. A més, en record a Jeroni Ros van fer el recorregut llarg de la prova, de vuit quilòmetres. A les xarxes socials, el Club Ciclista Agramunt va publicar un comunicat en el qual anunciaven que en les properes setmanes tenen la intenció de dur a terme un altre acte de record obert a tots els ciclistes i clubs. Així mateix, el 7 d’octubre, en el transcurs de la Transiscar, està previst organitzar un altre homenatge a Jeroni Ros, col·laborador actiu d’aquesta carrera de BTT des de feia molts anys.

Fa anys que alcaldes i veïns d’aquesta carretera reivindiquen millores i ja estan adjudicades les obres

La mort de Jeroni Ros és la cinquena que es produeix des del 2015 en aquest tram (en un espai d’uns quatre quilòmetres) de la carretera L-310, que uneix Tàrrega amb Guissona. L’últim accident mortal s’havia registrat l’agost passat a Torrefeta i Florejacs, quan van col·lidir tres turismes en el quilòmetre 16 i va morir un home. Al gener, també del 2016, va morir una persona en un xoc frontal en el quilòmetre 12, el mateix punt de l’atropellament de dissabte. Les altres dos víctimes d’aquesta carretera són dos nadons de Tàrrega que van morir en una sortida de via al quilòmetre 14.

L’elevada sinistralitat pels mals accessos i l’elevat volum de trànsit (5.500 vehicles diaris) han estat el cavall de batalla de veïns i alcaldes de la zona per reclamar millores a la calçada. Fins i tot el 2015 van dur a terme un tall de la via.

Per la seua part, el departament de Territori va donar resposta a les reivindicacions a finals del 2016 adjudicant les obres d’accessibilitat de la carretera per un import de 2,3 milions d’euros. Estan previstes per a aquest any i la durada serà de sis mesos.

el vídeo de l'homentatge, a l'urgell tv

Membres del Club Ciclista Agramunt, ahir, encapçalant la cursa en record al soci mort dissabte.

Membres del Club Ciclista Agramunt, ahir, encapçalant la cursa en record al soci mort dissabte.

tracking