SEGRE

EDUCACIÓ

Alumnes de la Pobleta, sense classe en protesta pel transport escolar

La parada s’ha traslladat als afores i el consell defensa aquest canvi

Alumnes de la Pobleta, sense classe en protesta pel transport escolar

Alumnes de la Pobleta, sense classe en protesta pel transport escolar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Famílies de la Pobleta de Bellveí (la Torre de Capdella) van deixar ahir sense classe els seus fills per protestar per la parada del transport escolar, que va passar d’una plaça a l’interior del poble a estar al peu de la carretera a l’inici de curs. Així ho van corroborar ahir fonts del consell del Pallars Jussà, responsable d’aquest servei. L’ens comarcal va puntualitzar que, si bé van ser set alumnes que no el van utilitzar, només cinc es van quedar finalment sense col·legi, perquè els seus familiars els van portar amb cotxe al centre de la Plana de Mont-ros. Per la seua part, aquest col·lectiu de pares i mares va expressar la seua intenció de repetir aquesta protesta en els propers dies, fins que el transport escolar torni a parar a la plaça.

Martí Cardona, alcalde de Conca de Dalt i vicepresident del consell, va explicar que el canvi es va decidir a començaments de curs per incloure en les rutes un nou alumne al poble d’Envall. Va defensar la necessitat de coordinar els taxis que recullen els alumnes de Primària amb el bus que trasllada els de Secundària (i que és també una línia regular de viatgers), i va afegir que la nova parada està “a penes a 150 metres” de la plaça de la Pobleta de Bellveí.

“Després de rebre una carta de queixa de les famílies, les vam convocar a una reunió divendres i només va assistir-hi una persona”, va afegir Cardona, que va apuntar que els alumnes de la Pobleta de Bellveí “són els que tenen menys distància i temps de viatge” entre el poble i l’escola. Va subratllar que l’ens comarcal té la intenció de mantenir la parada al costat de la carretera i va recordar que “el consell ha de prestar aquest servei, però portar els nens a classe és una obligació de les famílies”. El consell s’espera ara a comprovar si la protesta es repeteix avui.

“La plaça permet refugiar-se quan plou i fa menys fred que fora del poble”, van argumentar per la seua part alguns dels familiars d’alumnes que ahir no van pujar al transport escolar. Van apuntar que s’havien mostrat disconformes amb el canvi de lloc de la parada des de l’inici del curs escolar, i que van recórrer finalment a aquesta protesta al considerar que el consell no atenia les queixes.

tracking