SEGRE

MUNICIPIS

Oliana demanarà una DO de fruita a la zona regada

Regants i Govern preparen unes jornades per incentivar-ne el cultiu en 225 hectàrees

Sala va assistir a un curs de fructicultura a Castella i Lleó.

Sala va assistir a un curs de fructicultura a Castella i Lleó.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de regants d’Oliana i la conselleria d’Agricultura organitzen unes jornades tècniques amb professionals del sector de la fruita i d’altres cultius per incentivar els propietaris de nous regadius perquè posin en marxa noves plantacions. Les obres de compensació pel pantà de Rialb a Oliana estan llestes des de finals del 2015. Falta que els propietaris de les 225 hectàrees que han passat de secà a regadiu les abordin dins de les finques.

L’ajuntament ja ha fet públic el seu objectiu: obrir “una nova etapa per a l’agricultura” produint “fruita de qualitat” amb el reconeixement oficial de Denominació d’Origen Fruita d’Oliana.

“En aquests regs hem invertit molt esforç i diners i ara volem treure’n el màxim rendiment”, va assenyalar l’alcalde, Miquel Sala.

El president dels regants d’Oliana, Toni Torrent, va explicar que les jornades que preparen estan enfocades als 160 propietaris, però s’obre també als que no són pagesos. “Busquem joves emprenedors que s’animin a posar en funcionament el reg de parcel·les i a executar les propostes que ens plantegin pròximament els experts que vindran a estudiar les terres i a impartir les jornades”, va dir en aquest sentit Torrent. “Falta per estudiar les condicions del clima o l’altitud.”

De forma paral·lela, la comunitat de regants del municipi continua en contacte amb una firma de Lleida del sector de la fruita que fa alguns mesos va visitar les noves terres de regadiu i va prendre mostres per analitzar el terreny.

D’aquesta forma, l’empresa estava interessada a produir poma, cirera i préssec i tenien la intenció d’arrendar part de les terres amb contractes a llarg termini.

tracking