SEGRE

El Saló de l'Automòbil de Mollerussa presenta com a primícia a l'Estat sis nous models

El certamen ha estat inaugurat aquest dijous, compta amb 22 expositors i espera superar els 5,4 milions d’euros de negoci de l’anterior edició

L'acte inaugural del Saló de l'Automòbil de Mollerussa.

El Saló de l'Automòbil de Mollerussa presenta com a primícia a l'Estat sis nous models de cotxeJoan Gómez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 37a edició del Saló de l’Automòbil de Mollerussa, certamen que s’emmarca dins la 145a Fira de Sant Josep, compta amb un total de 22 expositors, una quarantena de marques en exhibició i la presentació en exclusiva al mercat espanyol de sis nous models de vehicle, segons ha anunciat aquest dijous el director de Fira Mollerussa, Poldo Segarra, durant la inauguració oficial del certamen.

L’acte també ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

En el seu recorregut pels 6.000 metres quadrats nets d’exposició a les piscines municipals i al parc, Reñé ha destacat que el Saló de l’Automòbil “pren vida pròpia i forma part d’aquest aparador excepcional que és la Fira de Sant Josep”, tot apuntant alhora que “qualsevol persona de la demarcació que vulgui comprar un cotxe ha de passat obligatòriament per Mollerussa durant aquest cap de setmana”.

En aquest sentit, el president de la Diputació ha afirmat que “les xifres de vendes milloraran aquest mes de març gràcies a la celebració del Saló”.

De la seua banda, l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de Fira Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que “el Saló de l’Automòbil té una inauguració específica dins la Fira de Sant Josep perquè ha agafat una solvència i una potència molt important”, tot oferint així un retorn als expositors que “cada any confien en aquest certamen”.

Solsona ha assegurat que “l’aposta que vam fer des de Fira Mollerussa pel sector de l’automòbil ha estat una aportació d’èxit, perquè aquest és un dels certàmens més volguts pel ciutadà i més demandats pels expositors”.

Solsona ha recordat els vehicles venuts en la passada edició per un import global de 5,4 milions d’euros –un 20% superior al de 2015-, “un volum de negoci molt important malgrat que el temps no va acompanyar”.

Per la seva banda, el director de Fira Mollerussa, Poldo Segarra, ha destacat el rècord en el nombre de novetats en exclusiva al mercat espanyol, i ha recordat que la 37a edició del Saló de l’Automòbil ha recuperat la presència de les autocaravanes, absents en els darrers anys. Segarra ha fet esment a la importància del Saló de l’Automòbil de Mollerussa en assegurar que és el segon de Catalunya en nombre de vendes, només superat pel Saló de l’Automòbil de Martorell.

En la passada edició del Saló de l’Automòbil, el preu mitjà dels vehicles venuts va ser de 25.021 euros, 2.000 euros superior al de l’any 2015. La procedència dels compradors de l’any 2016 es desglossa de la manera següent: el 9% de Mollerussa, un 16% d’altres poblacions del Pla d’Urgell, el 22% de Lleida ciutat, el 34% de la resta de la demarcació de Lleida, un 6% de la demarcació de Barcelona, un 4% de Tarragona i un 9% de fora de Catalunya.

tracking