SEGRE

GOVERN INICIATIVES

Junqueras nega que ERC vulgui trencar els pactes locals amb PDeCAT

El vicepresident de la Generalitat visita la Seu i es compromet a treballar pel creixement econòmic || El líder d’Esquerra defensa un Pirineu “diversificat”

El vicepresident Junqueras, en un moment de l’acte d’ahir d’ERC a la capital de l’Alt Urgell.

El vicepresident Junqueras, en un moment de l’acte d’ahir d’ERC a la capital de l’Alt Urgell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El vicepresident i líder d’ERC, Oriol Junqueras, va negar ahir a la Seu d’Urgell que existeixi una línia de desfer aliances entre el PDeCAT i ERC. La setmana passada, els republicans van abandonar el govern del consell de l’Alt Urgell, la qual cosa se suma a diverses disputes amb el PDeCAT a la Noguera, la Segarra, el Pallars Sobirà, el Segrià i la Diputació. Per a Junqueras, “hi ha àmbits en els quals és més fàcil arribar a acords i d’altres en els quals no, però l’important és que treballem perquè aquest país se salvi”. Es va referir també al fet que la realitat catalana “és molt plural” i que “si té algun mèrit que siguem capaços de posar-nos d’acord, és precisament perquè representem tradicions diverses”, va apuntar.

El vicepresident va fer ahir la primera visita institucional a l’ajuntament de la Seu, on el va rebre l’alcalde, Albert Batalla, al costat de l’equip consistorial. Durant la reunió que van mantenir, Junqueras es va comprometre a treballar pel creixement econòmic i va recordar que volen “garantir el desplegament de la fibra òptica i millorar la qualitat del transport”.

En aquest sentit, va recordar el gran esforç de la Generalitat amb les obres del túnel de Tres Ponts. Junqueras va presentar el procés La República que farem que està portant a terme ERC per recollir propostes ciutadanes per construir “una República catalana amb una societat més pròspera, lliure i justa”. Amb una sala de Sant Domènec plena, Junqueras va parlar del “repte fonamental” de “mantenir la gent al territori i assegurar oportunitats per a tothom”, i es va referir a l’educació com “la principal eina que tenim per transformar el futur”. El president d’ERC va reivindicar també la importància de “mantenir i diversificar” l’activitat agrícola, turística i cultural del Pirineu.

D’altra banda, el PDeCAT va celebrar ahir a Balaguer una assemblea que va comptar amb la presència, entre d’altres, del president de la Diputació, Joan Reñé, i el diputat Jordi Turull.

tracking