SEGRE

EQUIPAMENTS SERVEIS

Guissona amplia el seu institut per poder donar cabuda a 600 alumnes

Els altres centres d’ensenyament de la localitat també reclamen més espai

Una imatge dels barracons de l’institut de Guissona.

Una imatge dels barracons de l’institut de Guissona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha tret a licitació per un import de 197.334 euros la redacció del projecte d’ampliació de l’Institut Guissona que preveu el creixement de la superfície del centre en 886 metres quadrats i l’habilitació de sis aules noves, un laboratori i un taller per als estudiants dels cicles formatius d’electromecànica i alimentària.

L’obra permetrà que el centre pugui donar cabuda a uns 600 estudiants. Tanmateix, el seu acabament es preveu per d’aquí a uns dos anys. El problema és que el centre actual, previst per a 300 estudiants, en té ara 540.

De moment, hi ha tres barracons als patis i per al pròxim curs, quan es preveu que el centre tingui 590 alumnes, la Generalitat projecta instal·lar un quart barracó.

L’ampliació està previst ubicar-la als patis donant continuïtat a la forma d’i grega que presenta l’immoble. El centre estava projectat inicialment per a dos línies, en l’actualitat en té tres i ja se’n planteja una quarta.

L’alcalde, Xavier Casoliva, va explicar ahir que l’institut ja va quedar petit el dia de la inauguració, el 2002. El consistori reclama des d’aleshores l’ampliació; de fet, hi ha fins i tot un acord pel qual la Generalitat tenia projectada l’ampliació per al 2011.

Des de fa dos anys, la localitat disposa també d’un centre de Secundària concertat amb una única línia, malgrat que és insuficient per donar cabuda a tot l’alumnat.

Els altres dos centres docents públics de Guissona presenten la mateixa problemàtica de col·lapse d’estudiants. Així, està en fase de licitació d’obra l’ampliació en 410 metres quadrats del col·legi Ramon Estadella, mentre que al col·legi Ramon Faus l’ampliació es projecta en un dels patis de l’escola, per bé que falta licitar la redacció del projecte.

tracking