SEGRE

CONSUM

Intercepten 800 quilos de caragols destinats a Lleida

La Guàrdia Civil intervé el carregament al Baix Ebre || Sense les mínimes condicions sanitàries per al consum

Part del producte intervingut al Baix Ebre.

Part del producte intervingut al Baix Ebre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil va intervenir a l’àrea de servei del Baix Ebre de l’AP-7 una furgoneta amb 827 quilos de caragols silvestres destinats a la seua comercialització a Lleida i que es trobaven sense les mínimes condicions sanitàries per al consum humà.

L’actuació dels agents de la Guàrdia Civil de Sant Carles de Ràpita es va produir el passat 9 de març, en el marc d’un dispositiu rutinari relacionat amb el contraban i els impostos especials a les principals vies de comunicació, segons va informar ahir la subdelegació del Govern central de Tarragona. Els membres de l’operatiu van sospitar de l’excés de pes amb què viatjava una furgoneta, per la qual cosa van procedir a la identificació del vehicle i el seu conductor. Després d’inspeccionar la furgoneta, els agents van comprovar que a l’espai de càrrega hi havia nombrosos sacs amb caragols silvestres i que el vehicle no es trobava adaptat per al transport d’aliments.

Els caragols, pel que sembla, s’havien plegat en el seu entorn natural del País Valencià

A més, els caragols no tenien etiquetatge, ni guia sanitària, ni albarà de compra. Els caragols, pel que sembla, s’havien plegat en el seu entorn natural del País Valencià per a la seua distribució en diferents comerços de restauració de la província de Lleida, sense cap tipus de control.

Els agents van comunicar aquest fet al Seprona de Tarragona perquè practiqués les investigacions necessàries sobre l’origen dels caragols i poder determinar si eren aptes per al consum humà, ja que, sense control sanitari, podrien ocasionar greus riscos per a la salut. Inspectors del departament de Salut de la Generalitat van prendre mostres del producte i, per evitar que fos reintroduït al canal de consum, es va procedir a la seua destrucció en una empresa autoritzada de gestió i destrucció de rebutjos orgànics ubicada a Camarles. La Guàrdia Civil també va denunciar administrativament el responsable del transport per incomplir la legislació vigent en matèria de sanitat, etiquetatge d’aliments i transport de mercaderies peribles.

tracking