SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

Balaguer anuncia l’inici en breu de les obres de la C-12, adjudicades el

L’alcalde confirma que ja hi ha partida segura per a aquest any i estarà llesta el 2018

La variant sortirà de la rotonda que uneix la C-12 amb la C-26.

La variant sortirà de la rotonda que uneix la C-12 amb la C-26.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va confirmar ahir que les obres de la variant nord o del Secà de la capital s’abordaran ben aviat, ja que hi ha una partida en els fons de la Generalitat d’aquest any i una altra per al 2018. L’actuació espera l’aprovació dels pressupostos del Govern en els propers dies i és imminent, va remarcar. La ronda de la C-12 és una infraestructura que la ciutat espera des de fa anys.

La llavors conselleria de Política Territorial la va adjudicar el 2010 a Acsa-Sorigué per 3,5 milions, la mateixa empresa que s’encarrega en l’actualitat d’executar l’última fase del canal Algerri-Balaguer en aquesta última població. Segons l’alcalde, aquesta circumstància serà favorable, “ja que es podran simplificar molts processos”. Vidal ja va reclamar al gener al Goven que comencés la variant de la C-12, pendent des de fa set anys.

Els treballs no van començar en el seu moment pels problemes que va generar la crisi econòmica, encara que estava previst abordar-los sobre aquestes dates (vegeu SEGRE del 23 de gener). La variant permetrà als vehicles que es dirigeixen a les Avellanes i Àger evitar el pas per l’interior del nucli urbà de la capital, cosa que reduirà el trànsit en algunes vies com el carrer Urgell, el pont de Sant Miquel o el passeig dels Erals. Vidal va incidir que, una vegada acabada la variant, un tram del carrer Urgell i el pont de Sant Miquel passaran a ser de titularitat municipal i formaran part de la trama urbana de la ciutat.

En aquest sentit, el traspàs donarà llibertat al consistori per decidir quina és la millor solució per garantir la seguretat en el pont. La nova variant tindrà 1,9 quilòmetres, discorrerà per l’oest i començarà pel final de l’actual variant sud fins a la C-12, a prop del cementiri municipal.

tracking