SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

El centre de fauna del Pont criarà tritó del Montseny

Per evitar-ne l’extinció, gràcies al finançament de la UE

Un exemplar de tritó del Montseny.

Un exemplar de tritó del Montseny.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El centre de recuperació de fauna del Pont de Suert criarà tritons del Montseny, en el marc d’un projecte Life finançat per la Unió Europea per assegurar la continuïtat d’aquesta espècie, en perill d’extinció i l’únic hàbitat de la qual al planeta és aquesta serra catalana.

Així ho va corroborar el departament de Territori i Sostenibilitat, que va puntualitzar que la repoblació aconseguirà exemplars criats a l’Alta Ribagorça i al centre de fauna de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda.

La seua població s’estima en menys de 1.500 exemplars en colònies petites i fragmentades

L’empresa pública de la Generalitat Forestal Catalana ha convocat aquesta setmana un concurs per dotar les dos instal·lacions d’aquaris per als tritons, amb un pressupost de 72.000 euros.

Fins ara, el centre del Pont de Suert s’havia dedicat a la cria de visons europeus i de truita autòctona per a la repoblació de rius. Anteriorment havia criat també crancs autòctons.

A aquestes tres espècies, s’afegirà ara el tritó del Montseny, el risc d’extinció del qual es considera “crític”: la seua població s’estima en menys de 1.500 exemplars, en colònies petites i fragmentades en una extensió de tot just vuit quilòmetres quadrats, segons la documentació del programa Life.

En aquest sentit, la

construcció dels aquaris per criar-los suposa només una petita part del pressupost del Life Tritó del Montseny, liderat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb la Generalitat i el Zoo de Barcelona i dotat amb 2,9 milions d’euros, dels quals 1,7 milions procedeixen de fons europeus.

tracking