SEGRE

CERTÀMENS 145 FIRA DE SANT JOSEP DE MOLLERUSSA

Fira de Sant Josep ocupa 132 persones i causa un impacte de gairebé 13 milions

Volum de negoci directe, indirecte i induït a causa del certamen de Mollerussa

Els visitants omplen aquests dies l’avinguda del Canal de Mollerussa.

Els visitants omplen aquests dies l’avinguda del Canal de Mollerussa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’impacte econòmic que genera la Fira de Sant Josep de Mollerussa a la capital del Pla d’Urgell i la comarca, que se situa prop dels 13 milions d’euros, avala la importància d’aquest certamen, referent en el sector de la maquinària agrícola i que cada any atreu milers de visitants. Arriba a superar les 180.000 persones de mitjana.

La celebració de la Fira de Sant Josep de Mollerussa crea una ocupació directa de 132 persones en els diferents serveis necessaris per al muntatge, l’organització, la seguretat i el desenvolupament de l’activitat durant els tres dies. La contractació de tots aquests serveis suposa un impacte directe de la Fira de Mollerussa de 152.000 euros aproximadament, segons les dades del patronat de fires. El director del certamen, Poldo Segarra, va assenyalar que cal tenir en compte l’impacte econòmic indirecte que es genera per les contractacions dels expositors que acaben representant un volum de negoci molt important. Partint de les vendes del Saló de l’Automòbil, que aquest any preveu arribar als 6 milions d’euros respecte als 5,4 de l’any passat, la Fira de Sant Josep genera un impacte econòmic indirecte de 8,1 milions als quals cal sumar els 4,5 milions de l’impacte econòmic induït (generat per la despesa que fan els visitants de la fira). Precisament, Segarra va destacar que la despesa mitjana per visitant al certamen és de 25 euros per persona i dia.

La mitjana d’assistents a la Fira de Sant Josep se situa en els 180.000 visitants per edició, amb més de 300 expositors que participen en el certamen, i tenint en compte que el pressupost de la fira és de 350.000 euros, els efectes econòmics i d’ocupació “són xifres que avalen la importància d’organitzar certàmens firals”, va apuntar Segarra.

Solsona aposta per coordinar les fires agràries de Lleida per ser més competitius

Per la seua part, el president de la Fira i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va destacar que l’objectiu d’aquesta edició és augmentar la facturació i el volum de negocis que es generen durant la fira. “Ja no només de Sant Josep sinó de tots els certàmens firals que s’organitzen a Mollerussa durant l’any.” “Som un referent en maquinària agrícola i confio a aconseguir-ho”, va dir.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va defensar la possibilitat d’aconseguir una estratègia promocional i global amb la Fira de Sant Miquel de Lleida, des del punt de vista del sector agrari i industrial de les comarques de Lleida, “que és un dels clústers econòmics més importants de país i més potents del sud d’Europa”. “La suma multiplica i les dos fires han de ser competitives i complementàries alhora, Mollerussa des de la maquinària agrícola i innovació tecnològica, i Sant Miquel de Lleida des del sector de la fruita”, va dir. Segons el primer edil, el certamen de Sant Josep té 145 anys d’història i no és competència de l’altre certamen, al contrari, “som l’aparador obert al món del sector agrari català”. A més, va explicar que més de la meitat d’empreses que dissenyen maquinària agrícola són de la demarcació de Lleida, i la majoria són referents en innovació a més d’exportar el 80% de la producció a la resta de països del món. “Uns números que ens han de fer plantejar que si aconseguíssim sectoritzar i professionalitzar els dos certàmens, a banda de tenir una promoció anual (març-setembre), ens permetria ser més competitius, i el que pot semblar una limitació es podria convertir en un valor afegit, perquè serien fires singulars i úniques”.

Va destacar que la Fira de Sant Josep permet donar a conèixer les últimes innovacions tecnològiques més importants del país, “d’alguna manera exportem tecnologia, talent i per descomptat maquinària única”. Així mateix, Solsona va tornar a reclamar a la Generalitat un òrgan estratègic per a les fires sectorials del país i així “rellançar encara més l’actual potencial del qual disposem”, va dir.

Els visitants omplen aquests dies l’avinguda del Canal de Mollerussa.

Els visitants omplen aquests dies l’avinguda del Canal de Mollerussa.

tracking