SEGRE

Immobilitzen al Pla d'Urgell 3.435 litres d'un insecticida

Tenia caducat el permís de venda

Els envasos de producte fitosanitari immobilitzats al Pla d'Urgell.

Immobilitzen al Pla d'Urgell 3.435 litres d'un insecticida no autoritzatGuardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Equip del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Lleida va immobilitzar dijous en un establiment de la comarca del Pla d’Urgell 687 envasos (3.435 litres) d’un producte fitosanitari el registre del qual per vendre’s estava caducat.

Els agents van localitzar 687 envasos de cinc litres del producte insecticida 'Dursbanv48 EC DAS’ el registre del qual es trobava caducat des del 16 de desembre de 2016, sent autoritzada la seua venda únicament fins el 14 de març de 2017, ha informat la Guàrdia Civil aquest dilluns en un comunicat.

Davant dels fets, la Guàrdia Civil va immobilitzar tots envasos, que van quedar a disposició del Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

L’esmentat producte es fa servir com a insecticida contra les plagues d’eruga, mosca blanca i mosquit verd entre altres, en diversos cultius i/o plantacions agrícoles.

Aquesta actuació se suma a les realitzades pel Seprona entre els mesos de febrer i març de 2017, durant el desenvolupament de la campanya de lluita contra el tràfic, comercialització i utilització il·legal de productes fitosanitaris, en la que es van realitzar 22 inspeccions, es van detectar 36 infraccions administratives i es van immobilitzar 124 litres i 128 kg de productes fitosanitaris la inscripció dels quals en el Registre Oficial de Productes Fitosanitaris havia caducat o presentaven altres irregularitats que impedien la seua comercialització.

tracking