SEGRE

La fira de Mollerussa preveu superar els 5,4 milions en vendes de cotxes

El Saló de l’Automòbil se situa com el segon més important de Catalunya

Una vista del Saló de l'Automóbil de Mollerussa diumenge al matí.

La fira preveu superar els 5,4 milions en vendes de cotxesJoan Gómez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va assegurar durant la clausura de la fira que els expositors de l’automoció preveuen superar la xifra de 232 cotxes venuts de l’any passat, quan el volum de negoci va arribar als 5,4 milions d’euros. El nombre podria ser superior, ja que molts expositors consultats ja havien superat les xifres de vendes de l’any passat dissabte mateix, un dia abans de tancar el certamen.

Les xifres definitives, tanmateix, no es donaran a conèixer fins d’aquí a un parell de setmanes, quan es portarà a terme el sorteig de 6.000 euros entre els compradors de cotxes del certamen. La 37a edició del Saló de l’Automòbil va comptar amb un total de vint-i-dos expositors (dos més que l’any passat), que van ocupar uns 6.000 metres quadrats d’exposició, entre el parc municipal i el recinte de les piscines. En total, els visitants van poder admirar vehicles nous d’unes quaranta marques i també assistir a la presentació estatal de sis models nous. També hi va haver un expositor d’autocaravanes.

La pròxima fira dedicada a l’automòbil a la capital del Pla d’Urgell serà Autotrac, dedicada al vehicle de segona mà, que es portarà a terme del 7 al 9 d’abril. Marc Solsona va assegurar durant la inauguració d’aquest saló que aquest any la previsió de Fira de Mollerussa és arribar als 10 milions d’euros en vendes de cotxes a través de les fires de Sant Josep, Autotrac i Autotardor. L’any passat, aquesta xifra es va situar en 8,8 milions d’euros. També va destacar que aquest saló “és el segon més important de Catalunya”.

Aquesta edició de la fira també ha estat la primera en què Fira de Mollerussa ha iniciat un conveni de col·laboració amb l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció de la província de Lleida. Van ser Xavier Freixes, el president d’aquesta entitat, juntament amb el president de la Fira, Marc Solsona, els que van oficialitzar aquest acord, que “formalitza el compromís en la participació, promoció i organització dels certàmens” que es porten a terme a la capital del Pla d’Urgell.  L’acord també estipula que l’associació participarà en la promoció de jornades i activitats del sector. Juntament amb el Saló de l’Automòbil, la Fira de Sant Josep també ha estat l’escenari aquest any del Saló del Tractor, que fins a la data té caràcter biennal. Els tractors van ocupar l’espai del camí de Belianes, amb un total de tretze expositors.

tracking