SEGRE

ESNOTICIA

Sant Josep finalitza amb un 20% més de visites i un 80% d'expositors repetirà

Fins a 180.000 persones passen pel recinte i 2 de cada 3 estands diuen estar satisfets

El públic va omplir el recinte firal durant tota la jornada d’ahir.

El públic va omplir el recinte firal durant tota la jornada d’ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa va donar ahir per finalitzada una de les edicions més satisfactòries de la seua fira estrella, Sant Josep, que va reunir més visitants i amb un 80% dels expositors interessats a tornar. La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va clausurar el certamen i el va qualificar de “clau per al desenvolupament del sector agroalimentari català”.

La capital del Pla d’Urgell va tancar ahir la 145 Fira de Sant Josep amb molt bons resultats. El primer, la xifra de visitants: 180.000 persones van passar pel recinte firal durant els tres dies del certamen, un 20% més que l’any passat. El 65% dels expositors han complert o fins i tot superat les expectatives comercials i el 80% ja han confirmat la participació en la pròxima edició, segons exposen les enquestes que Fira de Mollerussa ha dut a terme.

Aquestes dades les va donar a conèixer ahir l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, en l’acte de clausura de la fira, que va comptar amb la participació de la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, que va assegurar que aquesta fira “serveix per reunir i projectar el sector agroalimentari català, una mostra de l’estímul, la innovació i el dinamisme que hi ha entre els professionals i que s’ha palpat aquests dies a la fira”. Serret també va afirmar que el seu departament donarà el suport necessari a Fira de Mollerussa per iniciar la internacionalització d’aquest certamen que és “clau per al desenvolupament de la comarca i del sector agroalimentari català” i va apuntar que Prodeca podria guiar aquest procés tal com ho fa amb les empreses que busquen nous mercats internacionals.

La plataforma Canal Viu va entregar a la consellera un manifest en defensa de les banquetes

Els resultats del sondeig destaquen també que un 91% valoren com bé o molt bé tant l’organització com el desenvolupament global del certamen. Diversos expositors consultats per SEGRE van assegurar que aquest ha sigut un bon any de vendes i fins i tot alguns d’ells han portat a terme transaccions importants de maquinària. En aquest sentit, l’alcalde va agrair “els imponderables, el bon temps, però les xifres demostren que hi ha hagut negoci i transaccions, que és l’objectiu de les fires potents”.

La consellera Serret, acompanyada de l’alcalde; el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, entre altres personalitats (entre elles el bisbe de la diòcesi de Solsona, Xavier Novell), van visitar el certamen. A mig recorregut, representants de la plataforma Canal Viu van entregar a la consellera un manifest en defensa de les banquetes del canal d’Urgell. La consellera va recollir el document i va assegurar que el diàleg és la millor via per mediar entre les parts implicades en aquest procés.

Una altra dada rellevant ha sigut el rècord d’assistència a les catorze sessions tècniques i professionals i la 16 Borsa de Cereals, amb una xifra global de 1.700 persones (un 15% més que l’any passat). Aquest balanç constata la bona acollida que té entre els professionals l’aposta de Fira de Mollerussa per les jornades pràctiques i demostratives.

Val a recordar que aquesta 145 edició el certamen ha tingut un increment del 7% d’expositors respecte a l’anterior edició. Alhora, la superfície d’exposició ha crescut també un 18% respecte a l’any passat i ha arribat als 23.000 metres quadrats.

El públic va omplir el recinte firal durant tota la jornada d’ahir.

El públic va omplir el recinte firal durant tota la jornada d’ahir.

tracking