SEGRE

successos

Un jove de 20 anys passa més de deu hores perdut a la serra del Cadí

Consells a l'hora d'anar a la muntanya.

Un jove de 20 anys passa més de deu hores perdut a la serra del Cadí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove de 20 anys va passar la nit de dissabte més de deu hores perdut a la serra del Cadí, al terme municipal de Josa i Tuixén, a l’Alt Urgell. Fins a set dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre els quals hi havia efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), van passar tota la nit buscant aquest jove.

L’avís es va rebre poc abans d’un quart de deu de la nit de dissabte, quan el noi, veí de Guardiola de Berguedà, va alertar que havia sortit a passejar amb el seu gos i s’havia desorientat quan es trobava a la zona del Torrent dels Cortils. Ho va fer per mitjà d’una trucada a un amic, a qui va explicar que se li havia fet de nit i que no s’atrevia a retrocedir, però tampoc a avançar en la marxa per por de caure per un dels barrancs.

Durant la nit, els efectius de rescat no van poder localitzar el jove, que va ser trobat a l’interior d’una cabana ja al matí, poc abans de les nou. Els Bombers de la Generalitat el van traslladar fins on havia aparcat el seu vehicle.

A l’hora de sortir a la muntanya, s’ha de recordar que és necessari prendre les mesures oportunes per evitar patir accidents i portar a sobre material adequat per si sorgeix algun imprevist.

tracking