SEGRE

INFRAESTRUCTURES XARXA VIÀRIA

Cues de fins a 8 km per obres que connecten l'autovia a Aran amb l'A-2

Última etapa dels treballs perquè el tram entre Lleida i Rosselló obri al maig || L’únic que ha obert fins ara només absorbeix el 14% del trànsit de l’N-230

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres per connectar l’autovia a Aran (A-14) amb l’A-2 a Lleida van ocasionar ahir a la tarda fins a vuit quilòmetres de retencions, segons Trànsit. Els treballs per reasfaltar l’A-2 obliguen a tallar-la en direcció a Saragossa fins divendres i a desviar el trànsit per un carril habilitat a la calçada en sentit Barcelona. A partir de dilluns vinent, serà aquesta la que quedarà tancada per pavimentar-la i els vehicles es desviaran a la calçada en sentit oposat fins al dia 31.

Aquesta actuació i la col·locació de nous senyals culminaran la construcció del tram de l’A-14 entre Lleida i Rosselló, que ha d’entrar en servei al maig, segons Foment.

Foment revisa projectes dels trams fins al límit amb Osca i preveu licitar obres aquest mateix any

L’entrada en servei d’aquest nou tram se sumarà al de Rosselló-Almenar, obert el 2012 i que, des d’aleshores, només ha absorbit un 14 per cent del trànsit que circula per la carretera N-230. Les últimes dades publicades pel ministeri de Foment situen la intensitat mitjana de vehicles de l’A-14 en poc més de 700 al dia, davant els més de 5.000 a l’N-230 al seu pas pel Segrià. A partir del maig, la fins ara coneguda com a “autovia cap enlloc” connectarà amb Lleida i passarà dels 10 quilòmetres actuals a 16, la qual cosa permetrà descongestionar el trànsit de la carretera nacional i evitar als conductors una vintena de rotondes entre Lleida i Almenar.

Per la seua part, els projectes per prolongar l’A-14 des d’Almenar fins al límit amb la província d’Osca estan en procés de revisió per part del ministeri, que preveu licitar obres aquest any. En un altre ordre de coses, la Diputació va iniciar l’asfaltatge de la C-230a entre Torres de Segre i Sarroca de Lleida.

Els treballs d’asfaltatge obliguen a habilitar un carril a la calçada en sentit a Barcelona.

Els treballs d’asfaltatge obliguen a habilitar un carril a la calçada en sentit a Barcelona.

tracking