SEGRE

SEGURETAT VIÀRIA

Més controls a 15.200 conductors de més de 74 anys a Ponent

La conselleria d’Interior anuncia noves mesures amb l’objectiu de reduir la sinistralitat || Proves més exigents i més freqüents i més inspeccions als centres

Imatge d’arxiu d’una prova per renovar el carnet.

Imatge d’arxiu d’una prova per renovar el carnet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat va anunciar ahir que reclamarà controls més exhaustius i proves més exigents per als conductors a l’hora de renovar el carnet per reduir la sinistralitat, que en un percentatge important és causada per persones d’edat avançada. A la província de Lleida hi ha més de 15.200 conductors que tenen més de 74 anys, una xifra que no ha deixat de créixer a raó de l’augment de l’esperança de vida.

En aquest sentit, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va assenyalar ahir que el Govern farà més controls i més intensius en els propers mesos als centres que renoven les llicències al considerar que s’han d’incrementar les exigències als conductors per ser més rigorosos. Jané va avisar que si no es reuneixen les aptituds psicofísiques necessàries s’ha d’expulsar aquests xòfers de la carretera i va avisar que ara aquestes proves són un simple tràmit i un “colador”.

La Generalitat vol deixar fora de la carretera els conductors que no passin les proves psicofísiques

Com que són competència de l’Estat, la Generalitat demanarà al Govern central que incrementi la freqüència en la renovació del permís de conduir, augmenti les aptituds psicofísiques que s’exigeixen i la revisió del contingut i el caràcter de les proves de control. Segons la DGT, a Ponent resideixen 15.227 conductors de més de 74 anys, dels quals la majoria té una antiguitat al volant de més de trenta anys. Un de cada tres lleidatans majors de 74 anys té llicència per conduir. Les autoescoles reclamen que les proves psicotècniques siguin més exigents i que s’analitzi cada cas per evitar que el conductor sigui un perill per a ell mateix o per a tercers. Fa uns dies, una dona de 70 anys va ser atropellada a Barcelona per una conductora de 98 que s’havia saltat un semàfor en roig.

Segons Trànsit, la gent gran perd habilitats per distingir clarament els objectes i té més possibilitats de tenir fatiga o cansament, així com problemes de mobilitat. Així mateix, un 25% dels ferits o morts en accidents de trànsit són majors de 65 anys.

Campanya per a l’ús del cinturó i més seguretat als autocars El conseller de l’Interior, Jordi Jané, va anunciar ahir, durant l’homenatge a les víctimes mortes a l’accident de Freginals al costat del conseller de Territori, Josep Rull, un paquet de propostes que inclou entre altres mesures incentivar l’ús del cinturó de seguretat als autocars. En aquest sentit, es duran a terme campanyes informatives per a l’ús del cinturó i s’incentivarà que els vehicles incorporin elements d’avís i control per a l’ús efectiu del cinturó. També s’incrementaran les inspeccions sobre manipulació del tacògraf. El Govern proposarà a l’Estat que implanti l’alcolock, un dispositiu que impedeixi engegar el vehicle si s’ha consumit alcohol, com ja va avançar aquest diari, i la classificació dels vehicles segons la seua seguretat.

tracking