SEGRE

HABITATGE

De propietaris d'un solar a 'okupes' al fer fallida una promotora a Tàrrega

No van completar la transacció després de fer fallida el promotor i el banc propietari insta al desallotjament || L’alcalde de Mollerussa es reunirà amb els amos del bloc del Trenquet, amb 14 habitatges ocupats

Pancartes de protesta pengen dels balcons del pis a la cruïlla entre els carrers Segle XX i Indústria.

Pancartes de protesta pengen dels balcons del pis a la cruïlla entre els carrers Segle XX i Indústria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una família de Tàrrega s’ha convertit en okupa involuntària del pis on viu, a l’encreuament dels carrers Indústria i Segle XX. Esperava rebre’l a canvi del solar de la seua propietat on es va construir el bloc, juntament amb dos habitatges més, tres trasters, tres places de garatge i un local comercial. Tanmateix, l’acord que van firmar amb el promotor el 2006 no va arribar a aplicar-se: l’empresa va fer fallida anys després i l’edifici va passar a mans del BBVA. Segons la família, l’entitat bancària ha iniciat ja els passos per reclamar el desallotjament.

La família, formada per una mare i els seus tres fills, ha acudit a la plataforma d’afectats per la hipoteca (PAH) Urgell Segarra, que examinarà el seu cas en l’assemblea que celebrarà avui al Casal d’Entitats de Tàrrega. Pancartes de protesta poden veure’s ja als balcons de l’habitatge. Es troba en aquesta situació després de dos sentències en contra, del jutjat de Cervera i de l’Audiència de Lleida. Ara, expliquen, esperen que els assignin un advocat d’ofici per seguir endavant en una causa que els obliga ja a pagar milers d’euros en concepte de costes processals. David Torres, membre de la família, va explicar que el promotor de l’edifici va entrar en concurs el 2007, encara que els va entregar les claus el 2010, anys abans de la dissolució de l’empresa el 2014. Després d’assumir la propietat del bloc, va afegir, el banc no va reconèixer la validesa de l’acord que va fer possible construir-lo. Segons Torres, l’entitat bancària al·lega que, quan va adquirir l’immoble, no s’havia dut a terme la divisió horitzontal de la propietat i se’l va quedar com un solar lliure de càrregues.

Solsona va recordar que el municipi preveu mesures d’urgència social per als afectats per desnonaments

“Vivim una situació d’impotència total i no sabem què més podem fer per recuperar el que és nostre. A més, això ens ha deixat molt tocats a nivell emocional”, va explicar Torres.

D’altra banda, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, té previst reunir-se aquesta setmana amb els propietaris de bloc d’habitatges El Trenquet de Mollerussa, que té 14 pisos ocupats. El primer edil va remarcar que “l’ocupació no és un pas previ a la cessió d’un habitatge” i va afegir que el consistori té previstes mesures d’urgència social en el cas de persones afectades per desnonaments.

D’altra banda, una família d’Albatàrrec va fer ahir una crida pública per evitar el desnonament avui d’un habitatge al municipi.

Detingut un jove a Balaguer quan intentava okupar una casa Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns un jove de 27 anys després d’intentar okupar un pis del número 22 del carrer Noguera Pallaresa de Balaguer. Van ser els veïns els qui van donar la veu d’alarma al sentir sorolls procedents d’un dels habitatges i a l’arribar al lloc Mossos i Policia Local de Balaguer van veure sortir un home corrent de l’edifici, que poc després va ser interceptat al carrer Sant Crist per la policia local. Segons els Mossos, el jove, veí de Balaguer i d’origen romanès, hauria ocasionat danys a l’immoble, que era utilitzat com a segona residència pels seus propietaris, a l’haver intentat canviar el pany de la porta. També li imputen desobediència a l’autoritat i ocupació lleu d’habitatge. Després de prestar declaració davant dels Mossos d’Esquadra, va quedar ahir en llibertat a l’espera de ser citat pel jutjat. Els Mossos continuen investigant per trobar les persones que anaven amb el jove.

tracking