SEGRE

successos

El jutge ordena presó sense fiança per a quatre dels sis detinguts pel tiroteig a Tornabous

Altres dos arrestats van quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos

Vista del lloc on es van produir algunes de les detencions.

El jutge ordena presó sense fiança per a quatre detinguts pel tiroteig a TornabousSegre Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció 1 de Balaguer ha decretat aquest divendres presó provisional comunicada i sense fiança per a quatre dels sis detinguts dimecres després de protagonitzar una persecució i un tiroteig amb els Mossos d'Esquadra a Tornabous (Urgell). Són els quatre que han passat a disposició judicial ja que els altres dos van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Als quatre investigats se'ls imputen els delictes de temptativa homicidi, pertinença a banda criminal, robatori amb violència i intimidació, i tinença de substàncies estupefaents.

La causa es manté sota secret de sumari.

Segons van explicar els Mossos d’Esquadra, els detinguts es van reunir dimecres passat a Tornabous per tancar suposadament un negoci relacionat amb el tràfic de drogues. Feia un temps que la policia autonòmica els seguia la pista, per la qual cosa hi havia diversos agents vigilant-los.

Segons testimonis directes de l’aldarull, tres persones estaven en un bar ubicat a peu de la carretera C-53. Al cap d’una estona va parar un cotxe amb tres ocupants en un carrer sense sortida pròxim al bar i allà es va iniciar una baralla després d’una breu discussió. Va ser llavors quan els Mossos van detenir a l’esmentat carrer dos persones mentre que quatre més van aconseguir fugir amb vehicles. Allà va començar una persecució policial a la carretera que va a Barbens i Bellpuig. Ja a Barbens, un dels fugitius va abandonar el vehicle i va començar a córrer camps a través. Va ser aleshores quan es van produir els trets entre ell i els Mossos d’Esquadra. Finalment, tant aquest fugitiu com la resta van ser aturats.

Els detinguts formarien part de dos grups dedicats al tràfic de drogues a Ponent, segons van apuntar fonts properes a la investigació.

Un d’aquests grups tindria relació a més amb l’agressió que va patir un jove de la localitat el passat dia 15 de gener, quan uns desconeguts van entrar a casa seua i li van disparar al cap.

El jove, veí de Tornabous, va resultar ferit i va ser traslladat a l’hospital Arnau. Es va recuperar al cap de pocs dies.

tracking