SEGRE

ESTACIONS BALANÇ

Torna el fred i la neu a les pistes d'esquí de Lleida

Més nevades que garanteixen un final de la temporada d’aquest any sense problemes

Les pistes de l’estació de Boí-Taüll, a l’Alta Ribagorça, després de la nevada d’ahir.

Les pistes de l’estació de Boí-Taüll, a l’Alta Ribagorça, després de la nevada d’ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les nevades registrades ahir de matinada i a primeres hores del matí a les pistes d’esquí alpí i nòrdic i la forta baixada de les temperatures (entre 6 i 10 graus), que també s’ha notat al pla de Lleida, han deixat les estacions amb la millor qualitat de neu per a aquestes dates ja que la pujada dels termòmetres amb nivells positius en les dos últimes setmanes estava iniciant el desglaç.

La majoria dels complexos tenen neu acabada de caure (entre 5 i 25 centímetres de neu nova) a les seues instal·lacions. D’altra banda, després d’aquest temporal, se n’espera un altre de més fort per a divendres a la tarda, amb precipitacions més abundants. La nova onada de fred, que pot arribar fins als 600 metres de cota, garanteix a les pistes acabar la temporada sense problemes.

Les altes temperatures de les últimes setmanes van causar que la qualitat de la neu empitjorés

S’ha de tenir en compte que aquest any Setmana Santa cau a mitjans d’abril i la temporada acabarà el 17, dilluns de Pasqua, gairebé un mes després que l’any passat.

En les cotes altes ahir es va arribar als 6 graus sota zero, com és el cas de Boí, mentre que al Solsonès les temperatures de fins a 12 graus positius de la setmana passada començaven a preocupar, un problema que s’ha dissipat amb aquesta nova situació meteorològica.

Malgrat que la majoria de les pistes van indicar que les reserves per a Setmana Santa són puntuals encara, les noves nevades animen els esquiadors a fer l’última baixada abans d’optar per una destinació de platja, cosa que redundarà en una millor ocupació de cara a les vacances de Pasqua. Aquesta situació també s’ha donat en les pistes d’esquí d’Andorra i d’Aragó.

tracking