SEGRE

PLE PROVINCIAL

Aval de la Diputació al referèndum

Amb suport de PDeCAT-Unió, ERC i CUP, que sumen 19 dels 25 diputats || PP i Ciutadans en contra, i PSC s’absté davant d’una consulta acordada i rebutja la DUI

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Diputació va aprovar ahir dos mocions de PDeCAT i la CUP en favor d’un referèndum sobre la independència de Catalunya. Les dos van rebre el suport d’aquestes dos formacions i ERC, que sumen 19 dels 27 membres de la corporació provincial. Malgrat compartir un mateix objectiu, els textos presentaven diferències substancials. El de l’equip de govern s’afegeix al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum i insta la Generalitat i l’Estat a “assolir un acord que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries” per a una consulta vinculant. El de la CUP apunta a la possibilitat que l’Executiu espanyol “impedeixi físicament o mitjançant coacció el dret a vot dels catalans” i, en tal cas, defensa la declaració unilateral d’independència (DUI).

Els vots de les tres formacions independentistes a la Diputació (PDeCAT, ERC i CUP) van permetre aprovar les dos mocions amb una àmplia majoria. Així mateix, les diferències entre els dos textos van donar com a resultat resultats diferents en les votacions. Així, els tres diputats del PSC i el d’Unitat d’Aran es van abstenir en la moció de PDeCAT; mentre que van votar en contra de la de la CUP. Per la seua part, les dos diputades provincials de PP i C’s van votar en contra dels dos textos.

Així mateix, el ple va acordar ajornar un any el temps que disposaran els ajuntaments per licitar, executar i justificar les obres que es beneficien de plans de subvencions de la Diputació. Les actuacions que havien d’estar certificades el 2018 ara tindran com a data límit el 31 de desembre del 2019, per evitar que caduquin davant de retards en pagaments d’ajuts de la Generalitat.

Liquiden el pressupost del 2016 amb un superàvit de 12,5 milions El ple va donar compte de la liquidació del pressupost del 2016, amb un superàvit de 12,5 milions d’euros i un deute viu del 36% dels recursos ordinaris, per sota del límit que fixa la normativa. El president, Joan Reñé, va indicar que esperen que el Govern aprovi un decret que permeti els ens locals dedicar el seu superàvit a inversions, tal com va fer el 2014 i el 2015, en lloc d’haver de destinar-lo íntegrament a liquidar deute tal com planteja la llei de reforma local (LRSAL).

Una votació del ple provincial celebrat ahir.

Una votació del ple provincial celebrat ahir.

tracking