SEGRE

ECONOMIA ENTITATS

El consell comarcal del Pallars Jussà promou un Ateneu Cooperatiu

Les autoritats durant la presentació del nou espai.

Les autoritats durant la presentació del nou espai.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell Comarcal del Pallars Jussà és l’encarregat de promoure el primer Ateneu Cooperatiu de Lleida, en col·laboració amb la resta de consells comarcals del Pirineu i del Conselh Generau. La consellera de Treball, Assumptes Socials i Família, Dolors Bassa, va presentar ahir a Tremp aquesta iniciativa i va afirmar que “afavorirà la creació d’empreses d’economia social i cooperativa”. L’Ateneu no comptarà amb un espai físic, però sí que tindrà un tècnic que es desplaçarà pel territori per ajudar les entitats que formin part d’aquesta xarxa cooperativa. El departament de Treball ha destinat 215.000 euros a aquest projecte.

El president del consell comarcal, Constante Aranda, va destacar que aquest serà l’únic Ateneu Cooperatiu liderat per un ens comarcal, però que el més important és que els beneficiaris siguin les empreses i el territori.

En la seua intervenció, Bassa es va mostrar convençuda que aquest nou servei serà un espai de referència, que farà que el territori avanci cap a “una societat més justa i cohesionada”. A Catalunya hi ha deu Ateneus Cooperatius i prop de 4.000 cooperatives, 177 de les quals es van crear el 2016.

tracking