SEGRE

METEOROLOGíA

Més de 9.000 abonats sense llum pel temporal de neu en 22 municipis

El subministrament es restableix progressivament i eren 2.300 a la tarda

Més de 9.000 abonats sense llum pel temporal de neu en 22 municipis

Més de 9.000 abonats sense llum pel temporal de neu en 22 municipis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 9.000 abonats de 22 municipis de Lleida han començat el dia sense electricitat com a conseqüència del temporal de neu, que ha provocat la caiguda de cables de línies elèctriques i desconnexions per congelació. Així ho van indicar fonts d’Endesa, que van assenyalar que el gruix de les incidències es van iniciar cap a les 6.00 del matí (si bé en algunes poblacions va passar a partir de les 5.00) i que el subministrament s’ha anat restablint de forma progressiva des d’aleshores.

Les comarques de la Segarra i Les Garrigues han registrat el major nombre d’incidències. Quant als municipis, els talls han afectat especialment localitats com Ponts, Artesa de Segre i Guissona. La companyia va indicar que, cap a les 17.00 hores, el nombre d’abonats sense llum era ja d’uns 2.300, majoritàriament en nuclis dispersos. Municipis com a Castell de Mur, Sant Esteve de la Sarga, Llimiana, Gavet de la Conca i part d’Isona i Conca Dellà seguien a l’espera de recuperar el subministrament.

Per la seua part, l’empresa va apuntar que fa servir tres helicòpters per inspeccionar les línies, ha reforçat les brigades de treballadors amb personal de la resta de Catalunya i d’Andalusia i que ha preparat grups electrògens per brindar subministrament d’emergència en serveis sensibles.

tracking