SEGRE

TRÀNSIT

El cotxe que va provocar l'últim xoc mortal de l'N-240 anava a uns 140 km/h

Segons l’atestat dels Mossos, que diu que va efectuar un avançament

Un centenar de persones van tallar ahir l’N-240 a l’altura de Margalef per reclamar a Foment que millori la seguretat d’aquesta via.

Un centenar de persones van tallar ahir l’N-240 a l’altura de Margalef per reclamar a Foment que millori la seguretat d’aquesta via.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos han tancat l’atestat policial de l’últim accident mortal de l’N-240, en el qual va morir una jove de les Borges l’octubre passat. Segons l’atestat, el vehicle que va provocar el tràgic sinistre circulava a una velocitat aproximada de 140 km/h i va efectuar un avançament imprudent que va provocar l’impacte amb el cotxe de la víctima.

Un avançament imprudent protagonitzat per un vehicle que circulava a uns 140 quilòmetres per hora, en una carretera limitada a 90, i que va envair el carril contrari és la causa de l’accident mortal ocorregut el passat mes d’octubre a la carretera N-240, en el qual va perdre la vida una jove de 27 anys de les Borges Blanques després d’una col·lisió de tres vehicles. Així consta a l’atestat policial del sinistre, a què ha tingut accés aquest diari, i que han elaborat els Mossos d’Esquadra, que imputen al conductor un delicte d’homicidi per imprudència.

Segons les investigacions de la policia autonòmica, el cotxe que va impactar frontalment amb el de la víctima mortal, Marta Sòria, circulava de forma temerària a una velocitat compresa entre els 128 i els gairebé 160 quilòmetres per hora quan es va disposar a fer un avançament. Llavors va impactar amb el turisme que circulava davant i va envair el carril contrari, pel qual venia en direcció cap a Lleida la víctima, el cotxe de la qual va sortir disparat després del brutal xoc i va acabar al canal.

En l’atestat, els Mossos d’Esquadra també demanen imputar un dels ocupants dels dos vehicles implicats que anaven cap a les Borges Blanques per un delicte d’omissió del deure de socors, ja que va fugir del lloc després de demanar a un amic que el vingués a buscar.

Per la seua part, l’acusació particular, portada pel despatx Peiró Advocats sota la direcció de Josep Maria Peiró, demanarà que s’imputi també per homicidi per imprudència en grau de copartícip la conductora del vehicle que avançava el conductor causant del sinistre mortal. I és que, segons declaracions de testimonis que també recull l’atestat, aquests dos cotxes portaven a terme un joc d’avançaments i frenades en els moments previs al tràgic sinistre. A més, l’acusació particular tampoc descarta demanar que tots dos conductors i els tres ocupants que anaven amb ells siguin imputats per falsa declaració, ja que entén que hi ha greus contradiccions en les seues declaracions sobre la mecànica de l’accident ocorregut el 16 d’octubre de l’any passat.

No van avisar que el cotxe de la víctima havia caigut al canal Ni els dos conductors, que acumulen més d’una desena de multes per excés de velocitat als seus països d’origen, ni cap dels tres ocupants dels dos vehicles que van col·lidir amb el de la víctima mortal van avisar els serveis d’emergències que hi havia un tercer cotxe implicat. Va ser un dels bombers desplaçats fins al lloc el que, a l’observar el sinistre, va veure que les peces no encaixaven i, seguint un rastre d’oli, va trobar el cotxe de la víctima, ja morta, que havia caigut al canal. Això no va ocórrer fins a quaranta minuts després del sinistre. Per aquesta raó, l’acusació particular també demanarà que tots ells siguin imputats per un delicte d’omissió de socors.

La plataforma prou morts a l'n-240 passarà a accions "més contundents"

La Plataforma, que aglutina una quinzena d’ajuntaments i la Cambra de Comerç de Lleida, es planteja endurir les mobilitzacions per aconseguir que el ministeri de Foment respongui a la reivindicació de millorar la seguretat del tram lleidatà de la via, que acumula una trentena de morts en vuit anys.

Les mobilitzacions s’han convocat cada mes i de moment no han aconseguit cap concreció per part de Foment.

Segons l’alcalde de la capital de les Garrigues, Enric Mir, “ens consta que el ministeri està treballant però no sabem en quina direcció ni a quin nivell”. Per aquesta raó, la Plataforma es planteja “una acció més contundent” i pressionar perquè Foment faci un pas en ferm per reduir la sinistralitat de la via. Encara no s’ha decidit el dia i el lloc de la mobilització, però fins i tot es podria proposar tallar l’autopista, malgrat que Mir va assegurar que “hi ha diverses alternatives sobre la taula”.

A l’esquerra i a dalt a la dreta, el cotxe de la víctima mortal de l’N-240. A baix, un dels vehicles del xoc d’Albatàrrec.

A l’esquerra i a dalt a la dreta, el cotxe de la víctima mortal de l’N-240. A baix, un dels vehicles del xoc d’Albatàrrec.

tracking