SEGRE

PROJECTES REMODELACIONS

Alpicat inverteix 2 milions en un nou consistori i reformes a la piscina

La seu del consistori es traslladarà a l’edifici de Cal Negre.

La seu del consistori es traslladarà a l’edifici de Cal Negre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alpicat ha aprovat una modificació dels pressupostos que permetrà la rehabilitació de Cal Negre com a nova seu del consistori, la remodelació i ampliació de les piscines i la redacció d’un projecte de reurbanització del nucli antic. La modificació del pressupost és per un global de 2 milions d’euros, finançats amb un crèdit a mitjà termini. Segons l’alcalde, Joan Gilart, aquests seran “dos equipaments que quedaran per al poble i que es faran sense apujar ni un cèntim els impostos”.

El canvi de localització de l’ajuntament d’Alpicat es deu als problemes estructurals de l’actual seu, perquè segons l’ajuntament havia quedat petita. Alhora, serveix per rehabilitar un edifici de gran valor cultural, perquè Cal Negre és una casa pairal de la primera meitat del segle XVIII que va ser declarada Bé Cultural d’Interès Local.

Es preveu que les obres de rehabilitació estiguin llestes a finals del 2018 i que el nou ajuntament sigui plenament operatiu a començaments del 2019. L’actual immoble de l’ajuntament es destinarà a les entitats i organitzacions locals i per adequar l’espai a les noves necessitats i es dividiran els espais més grans amb envans. De la mateixa manera, l’arxiu es quedarà a l’antiga seu.

tracking