SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Rajoy reitera que desdoblarà la Lleida-les Borges aquesta legislatura

Aquest 2017 s’invertiran 5,5 milions a l’N-240, i 50 milions més en les pròximes dos anualitats || El desdoblament haurà d’estar a punt la primavera del 2020

Un centenar de persones van tallar l’N-240 diumenge passat per demanar a Foment millores a la via.

Un centenar de persones van tallar l’N-240 diumenge passat per demanar a Foment millores a la via.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Govern central, Mariano Rajoy, va reiterar ahir a Barcelona que l’Estat abordarà el desdoblament de la carretera N-240 entre Lleida i les Borges Blanques durant aquesta legislatura, fins al 2020. En concret, Rajoy va assenyalar que Foment destinarà 850 milions d’euros al desdoblament de l’N-II, l’N-340 i l’N-240 entre la capital del Segrià i les Borges (vegeu la pàgina 19). Tanmateix, no va detallar els terminis ni la inversió que es destinaran en cada anualitat. No obstant, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ja va avançar al gener que millorar la seguretat de les carreteres N-340 i l’N-240 és una prioritat per al seu departament i va avançar que Foment licitarà pròximament la redacció de l’estudi informatiu per millorar la seguretat entre Lleida-les Borges. En concret aquest any 2017 es preveu una inversió de 5,5 milions d’euros per dissenyar el futur desdoblament de la via i de l’informe d’impacte ambiental, segons consta a l’exercici pressupostari del ministeri de Foment del 2016. Per al 2018 es preveu una altra inversió de 25 milions i la mateixa quantitat per al 2019. El desdoblament de l’N-240 hauria d’estar finalitzada la primavera del 2020 i costarà 56 milions d’euros, tal com va avançar SEGRE al gener. De fet, el 2015 Foment ja va anunciar als alcaldes de les Borges i Juneda aquest estudi que es desenvoluparia durant 18 mesos i donaria pas a les obres per construir la nova via, que disposarà de dos carrils per cada sentit i una mitjana. Les obres, segons Foment, durarien uns 30 mesos i respondrien a la històrica reivindicació del territori per acabar amb l’alta sinistralitat d’aquesta carretera.

La plataforma Prou Morts a l’N-240 preveu reunir-se ben aviat amb responsables de Foment per conèixer al detall la inversió prevista durant aquesta legislatura, va explicar el president de la plataforma i alcalde de les Borges, Enric Mir. Així mateix, l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, va assegurar que aquesta inversió “va ser la que ja ens van avançar el 2015 i que contemplava també la construcció de les tres rotondes de Juneda”, va dir. A finals del 2015 es va adjudicar la rotonda de Margalef, l’única que s’ha executat de les quatre previstes en aquest tram.

tracking