SEGRE

PROJECTES ORGANITZACIÓ

Relleu de l'exconseller Grau al davant de l'empresa del Segarra-Garrigues

El fins ara director general el substituirà en la presidència de la firma

Grau (esq.), en la firma d’un conveni amb els regants del canal.

Grau (esq.), en la firma d’un conveni amb els regants del canal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració d’Aigües Segarra-Garrigues, l’empresa que construeix i gestiona la xarxa de reg del nou canal, rellevarà avui Josep Grau com a president de la firma i plantejarà a la junta general d’accionistes el nomenament de Miquel Galvarriato, fins ara director general, com a nou president conseller. Grau, que era conseller d’Agricultura quan la Generalitat va adjudicar les obres a ASG, a finals del 2002, ocupava la presidència des del 2011. Josep Maria Pelegrí era aquell any conseller.

Els canvis en la presidència d’ASG es produeixen mesos després que Agbar s’hagi convertit en soci majoritari de l’empresa del Segarra-Garrigues de la mà de SGAB (41,172% de les accions) i Sorea (1,872%). L’UTE està formada també pel grup FCC (24,679%) i Aqualia (1,028%), Copcisa (21,594%), Benito Arnó (5,656%), Constructora de Calaf (2%) i Romero Polo (2%). La reorganització de l’empresa es deu també a la sortida dels fins ara socis M&J Gruas, Àrids Romà i Copisa.

El relleu de Grau s’emmarca tant en la seua voluntat de fer un “pas enrere”, segons les pròpies declaracions, com en la de l’empresa de donar un perfil més tècnic a la presidència. Galvarriato és enginyer civil i abans de ser director general de l’UTE va treballar en el sector de la construcció.

El primer president d’ASG, Jaume Regany (2003-2011), i Grau han sigut presidents no executius.

La constructora “em va fitxar pel meu coneixement del territori” Grau, de 71 anys, va dir ahir que deixa ASG perquè “he cobert una etapa” i va defensar que “la gent que ha fet política tingui sortides laborals”. Seguirà actiu, va dir, col·laborant amb una empresa familiar que assessora sobre inversions internacionals. Grau, anteriorment agricultor, va iniciar la carrera política el 1987, fa 30 anys, com a alcalde de Mollerussa. Va ser president de la Diputació, conseller d’Agricultura (1999-2003, període en què es va adjudicar el canal) i diputat. El 2011, ASG “em va fitxar pel meu coneixement del territori”.

tracking