SEGRE

MUNICIPIS FAUNA

Èxit del programa de cria de tortugues a Bovera per repoblar el Montsant

Els 53 exemplars que s’hi van introduir fa un any s’han reproduït amb normalitat

La mida d’una de les cries de tortuga nascudes a Bovera.

La mida d’una de les cries de tortuga nascudes a Bovera.A.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El programa de reintroducció de la tortuga mediterrània terrestre en una finca de 8 hectàrees entre els municipis de Bovera, la Granadella i Bellaguarda ha sigut tot un èxit. Després de gairebé un any de la solta de cinquanta-tres exemplars (el juny del 2016), els tècnics de l’Associació Trenca, que gestiona l’àrea, han comprovat que han criat i estan procedint al recompte de les nounades. Això demostra que l’àrea és idònia per portar a terme el projecte promogut pel Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), que és el que va facilitar el mig centenar d’animals d’aquesta espècie en perill d’extinció, per procrear en semillibertat i poder, en el futur, repoblar zones com ara el Montsant, a Tarragona, atesa la seua proximitat. Segons Jesús Almarza, responsable de la intervenció, fins ara les iniciatives amb aquest objectiu no havien tingut els resultats desitjats. La idea és consolidar una colònia que pugui reproduir-se a les Garrigues. “Després serà el CRARC el que digui on les vol deixar en llibertat per garantir la seua supervivència”.

Trenca té a la zona un total de 30 hectàrees, entre pròpies i en custòdia, en les quals desenvolupa cultius ecològics d’oliveres i porta a terme campanyes de preservació d’aus i amfibis, “la qual cosa demostra que reg i fauna són compatibles”, va indicar. S’ha de recordar que aquesta setmana s’ha localitzat la primera cria de tortuga nascuda a l’estany d’Ivars i Vila-sana, aquesta fluvial, al Pla d’Urgell (vegeu SEGRE d’ahir).

En un altre ordre de coses, Trenca ha contractat, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, una persona que s’encarrega d’informar i explicar les característiques de la timoneda d’Alfés després del trasllat de l’Aeroclub a Alguaire. L’horari és de 09.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores.

tracking