SEGRE

SUCCESSOS

Mor un lleidatà després de tenir un accident amb la moto a Barcelona

Va xocar amb un turisme a la cruïlla dels carrers Gran Via i Sardenya el passat 15 de març || Va ser traslladat en estat greu al Sant Pau, on va morir aquest dimarts

Mor un lleidatà després de tenir un accident amb la moto a Barcelona

Mor un lleidatà després de tenir un accident amb la moto a Barcelona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un lleidatà de 36 anys, Alberto Piedrabuena, va morir dimarts com a conseqüència d’un accident de trànsit que havia patit a mitjans de mes a Barcelona. Els fets van ocórrer el passat 15 de març a l’encreuament de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer Sardenya, al districte de l’Eixample de la capital catalana. Segons la informació facilitada a aquest diari des de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’accident va succeir quan faltaven cinc minuts per a les nou de la nit. Per causes que es desconeixen i que s’investiguen, un turisme i una motocicleta van col·lidir en la intersecció d’aquests dos carrers.

Com a conseqüència de l’accident, el conductor de la motocicleta va patir ferides de gravetat. Diverses unitats de la Guàrdia Urbana es van desplaçar fins al lloc dels fets, així com ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris que van acudir a l’accident van atendre el lleidatà, fill d’un fiscal de Lleida. Després de ser estabilitzat, el ferit va ser traslladat en ambulància fins a l’hospital Sant Pau de Barcelona. En aquest centre ha estat ingressat fins dimarts passat, quan va morir al no poder superar la gravetat de les ferides sofertes en la col·lisió dos setmanes abans.

Fins al lloc del sinistre es van desplaçar diverses unitats de la Guàrdia Urbana i del SEM

La ciutat de Barcelona va registrar el 2016 la seua xifra més elevada d’accidents de trànsit en els últims nou anys. Van ser concretament 9.330, cosa que representa un 2,4% més. Això significa que la Guàrdia Urbana va intervenir cada dia en 27 accidents amb ferits durant l’any passat, que va acabar amb 28 víctimes mortals. Entre els 28 morts hi ha 16 vianants (un 166% més), deu dels quals eren majors de 70 anys; set motoristes, deu menys que un any abans (quan dos terceres parts de les víctimes mortals als carrers de la capital de Catalunya anaven sobre una moto), i tres ciclistes. Per reduir la sinistralitat, la Urbana té en proves un vehicle amb quatre càmeres per caçar infractors.

L’últim accident mortal en via de la demarcació de Lleida va ocórrer dissabte passat, quan una veïna de Preixens va morir en un xoc a Claravalls en què es van veure implicats tres turismes.

El conductor d’un dels vehicles, que hauria causat la col·lisió segons les primeres investigacions, va ser detingut al donar positiu en la prova d’alcoholèmia.

Nou persones han mort aquest any a Ponent, dos d’elles motoristes  Nou persones han mort des del mes de gener passat en accidents de trànsit registrats en carreteres de les comarques lleidatanes, una menys que en el mateix període del 2016. Dos de les víctimes eren motoristes: d’una banda, un veí de Bellcaire d’Urgell que es va accidentar en una pista asfaltada de Bellmunt a finals del mes de gener passat i, de l’altra, un veí de Lleida que va patir un sinistre a les Basses d’Alpicat.

tracking